ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποτελέσματα και φωτορεπορτάζ από τον 14ο Ορεινό Αγώνα Μνήμης Άνω Κερασιάς

Στην πανέμορφη Άνω Κερασιά διεξήχθη την Κυριακή 27 Ιουνίου ο 14ος Ορεινός Αγώνας Μνήμης Άνω Κερασιάς - Τον αγώνα   διοργάνωσαν ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και ο Κένταυρος Βόλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερασιάς, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ  Θεσσαλίας
Αποτελέσματα και φωτορεπορτάζ από τον 14ο Ορεινό Αγώνα Μνήμης Άνω Κερασιάς

Τον αγώνα στήριξαν επίσης και οι σύλλογοι/φορείς: ΚΕΠ Υγείας Ρήγα Φεραίου, Ultra Pelion Trail, ΕΠΦΑ Μαγνησίας, ΓΣ Νίκη Βόλου, ΓΣ Βόλου, ΑΟ Μαγνησίας, Άτλας Βόλου, ΓΣ Βελεστίνου, ΕΟΣ Βόλου, Άθλος Αγριάς και  ΣΔΥΒ.

Η εκκίνηση   του μεγάλου αγώνα των 17 χλμ. δόθηκε στη γραφική πλατεία της Άνω Κερασιάς  στις 08:30 το πρωί.  Τους δρομείς, που αψήφησαν τη ζέστη των τελευταίων ημερών, αντάμειψαν με τον καλύτερο τρόπο οι υπέροχες εικόνες  εναλλαγής των τοπίων που προσφέρει το Βόρειο Πήλιο. Από ένα τοπίο με χαμηλή βλάστηση  και διασχίζοντας βραχώδες καλντερίμι  μέσα από το ποτάμι με την άγρια ομορφιά, οι δρομείς ακολούθησαν στη συνέχεια το δασικό δρόμο από τη "Γούρα".  Μπήκαν κατόπιν στο μονοπάτι του δάσους με τις πανύψηλες οξυές , που κατέληγε στην φιλόξενη Ι.Μ. Φλαμουρίου με τις αιωνόβιες καστανιές, όπου οι ίδιοι οι μοναχοί τους πρόσφεραν δροσερό νερό. Η επιστροφή έγινε από ένα ανηφορικό μονοπάτι διερχόμενο από το απίστευτα όμορφο τοπίο στη  θέση «Δέση» που τους παρείχε ανάσες δροσιάς με το παγωμένο πηγαίο νερό .

Παράλληλα στις 09:00 και πάλι από την πλατεία της Άνω Κερασιάς δόθηκε η εκκίνηση και της διαδρομής των 6χλμ. Οι δρομείς ακολουθώντας μια κυκλική πορεία από το μονοπάτι και το καλντερίμι του χωριού, μέσα από μονοπάτι στο δάσος  και τον χωματόδρομο από τη "Γούρα"  κατέληγαν και πάλι στην πλατεία.

Πολύτιμη στήριξη στον αγώνα πρόσφεραν  η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, με  επικεφαλή το Βασίλη Ηλιόπουλο και με εθελοντές  διασώστες, τετρακίνητα οχήματα και μηχανές για την ασφάλεια των αθλητών και την παροχή πρώτων βοηθειών  καθώς και η Lifeguard Volos του Λάμπρου Λιάρου με εθελοντές και τετρακίνητο όχημα.

Επίσης η "Άνασσα", Γενική Κλινική, διέθεσε  ένα από τα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα της με εξειδικευμένο προσωπικό που βρισκόταν καθ΄ όλο το χρονικό διάστημα στον αγώνα, καλύπτοντας υγειονομικές ανάγκες.

Εθελοντικά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους  στον αγώνα οι γιατροί Θωμάς Σαμακοβλής και Χρήστος Λεφούσης. 

    ΝΙΚΗΤΕΣ 17 χλμ. ανδρών:

  1. KLEVIS FEJZO (VMX TRAINING)
  2. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΔΥΒ)
  3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ) 

   ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ 17 χλμ. γυναικών:

  1. ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΔΡΟΥΔΑΚΗ (ΓΡΕΒΕΝΑ)
  2. ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΣΔΥΒ)
  3. ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΒΑΡΝΑ (Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ)

    ΝΙΚΗΤΕΣ 6χλμ. ανδρών 

  1. ΖΗΣΗΣ ΤΣΟΥΡΕΛΗΣ (ΣΔΥΒ-ΑΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)
  2. ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΤΙΔΗΣ (ΣΔΥΒ)
  3. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΚΗΣ (ΒΟΛΟΣ)                          

   ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ 6χλμ. γυναικών 

  1. ΤΟΝΙΑ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (ΒΟΛΟΣ)
  2. ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (MAKRIDIS TEAM)
  3. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ (ΣΔΥΒ)

   ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΝΑ ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    17χλμ. ΑΝΔΡΩΝ 18-35

  1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ)
  2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (ΣΔΥΒ)
  3. ΗΛΙΑΣ ΝΟΛΗΣ (ΣΔΥΒ)

   17χλμ. ΑΝΔΡΩΝ 36-50

  1. ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ (VMAX TRAINING)
  2. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΦΛΙΔΗΣ (CREDO S VICTORIA)
  3. FATMIR ALLUSHI (Σ.Δ. ΑΓΙΑΣ)

    17χλμ. ΑΝΔΡΩΝ 51+

  1. ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΙΟΣ (ΣΔΥΒ)
  2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (ΣΔΥΒ)
  3. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (ULTRA PELION TRAIL)

   17χλμ.ΓΥΝΑΙΚΩΝ 36-50

  1. ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΓΑΤΣΙΟΥ (ΣΔΥ ΑΓΙΑΣ)
  2. ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΙΟΛΙΟΥ
  3. ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

    17χλμ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ 51+

  1. ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΚΡΙΚΗ (ΣΔΥ ΑΓΙΑΣ)
  2. ΒΟΥΛΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ (ΣΔΥΒ)
  3. ΛΙΝΑ ΠΑΠΚΥΡΙΑΖΗ (ΣΔΥΒ)

Οι απονομές  και   βραβεύσεις  των αθλητών  και των  υποστηρικτών έγιναν από τους βουλευτές Μαγνησίας Αθανάσιο Λιούπη και Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τον αντιδήμαρχο Δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Παλληκάρη,  τον πρόεδρο της κοινότητας Κερασιάς Γιώργο Ζήση, την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερασιάς Ελένη Παπαδημητροπούλου, τον πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστα Λάμπρο, το μέλος του πολιτιστικού Συλλόγου Κερασιάς Κώστα Ηλία και τον πρόεδρο του Κένταυρου Βόλου Κώστα Κυριαζή.

Χορηγοί του αγώνα  οι:  ZAGORIΝ, ΕΒΟΛ, DIOS, ΕΨΑ, ΧΟΥΤΟΣ-CATERING, SAVVIDIS-LOUMPAKIS DISTRIBUTORS, Bio-Fresh,  X-TREME STORES, "Φούρνος Τσικριτζή" και το Family Market. 

Για τον αγώνα δούλεψαν εθελοντικά:

Χάραξη και σήμανση διαδρομής: Σάκης Κράβαρης, Στέλιος Ρουπακιάς, Κώστας Τράτσας, Κώστας Πολίτης, Κώστας Ηλίας, Θανάσης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κώστας, Χάρης Ακρίβος, Κώστας Κυριαζής.

Γραμματεία αγώνα: Δημήτρης Κυριαζής, Παναγιώτης Γεραμπίνης, Δημήτρης Σαμακοβλής, Μανώλης Βασιλός, Γιώργος Τσιμούρτος.

Στήριξη διαδρομής: Λεύκας Δημήτρης, Αργύρης Βουρλογιάννης, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Τσαντός, Αντώνης Σαγιάννης, Κώστας Τράτσας, Δημήτρης Σαμακοβλής, Σταύρος Βασιλειάδης, Όλγα Μαυρομάτη, Τζένη Γκάγκα, Ανάργυρος Ζαφειρίου.

Φωτογραφίες: Σάκης Τιμπλαλέξης.

Πολύτιμη βοήθεια προσέφεραν επίσης η Αντωνία Χασιώτη, ο Γιώργος Ζήσης και ο  Νίκος Τσούκας.  

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μοναχούς της Ι.Μ. Φλαμουρίου που τόσο φιλόξενα υποδέχτηκαν τους δρομείς καθώς και τον διεθνούς φήμης ορειβάτη Νίκο Μαγγίτση που τίμησε τον αγώνα με την συμμετοχή του.

Οι διοργανωτές απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους αθλητές που έτρεξαν στον αγώνα, τους υποστηρικτές, τους εθελοντές καθώς  και τους χορηγούς και σας περιμένουμε στη φιλόξενη Άνω Κερασιά το Μάιο του 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ