ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η γενιά της τηλεκπαίδευσης στο Μουσικό Βαγόνι

Υπό πρωτόγνωρες συνθήκες και με την πανδημία να οδηγεί σε σημαντικό μέρος της, την φετινή χρονιά μακριά από το σχολικό περιβάλλον, μαθητές του Δήμου Ρήγα Φεραίου σημείωσαν υψηλές βαθμολογίες στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις
Η γενιά της τηλεκπαίδευσης στο Μουσικό Βαγόνι

Όπως κάθε χρόνο το Μουσικό Βαγόνι δίνει βήμα στους διακριθέντες των Πανελληνίων από το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου ώστε να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους για την χρονιά που πέρασε αλλά και το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται πλέον στη ζωή τους.

Από το Γενικό Λύκειο μιλούν οι τρεις πρώτες μαθήτριες οι οποίες προέρχονται από τις Ανθρωπιστικές Σπουδές και από το ΕΠΑ.Λ. ο πρώτος στη βαθμολογία τελειόφοιτος μαθητής.

Μαρία Γκόμα

ΓΕΛ Βελεστίνου - Ανθρωπιστικών Σπουδών - 18.914 μόρια 

Από μικρή έχω μάθει πως η ζωή είναι ένας συνεχόμενος μαραθώνιος. Σήμερα ολοκλήρωσα έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες. Αν και οι συνθήκες της εποχής μας δυσκόλεψαν αρκετά τόσο εμένα όσο και τους συμμαθητές μου πλέον προχωράμε στο επόμενο βήμα πιο δυνατοί από ποτέ. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε ένα άτομο που πίστεψε σε μένα και βοήθησε με έναν κόκκο ελπίδας σε αυτό το δύσκολο ταξίδι προς την Ιθάκη μου.

Με ενδιαφέρουν αρκετά τόσο η Νομική όσο κι η Ψυχολογία αλλά η επιλογή μέσα μου πιστεύω είναι ξεκάθαρη.

Τέλος, θα ήθελα να παροτρύνω τους επόμενους υποψήφιους: "Nα στοχεύετε ψηλά, το φεγγάρι. Ακόμα και αν αποτύχετε, θα βρεθείτε ανάμεσα στ’ αστέρια"

 

Μαρία Αγροκώστα

ΓΕΛ Βελεστίνου - Ανθρωπιστικών Σπουδών - 18.781 μόρια

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί μια νέα σελίδα στην ζωή μου.

Η χαρά μου είναι μεγάλη καθώς οι κόποι και οι θυσίες χρόνων ανταμείφθηκαν. Σαφώς ως υποψήφια των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων οι αντιξοοτητες που κλήθηκα να αντιμετωπίσω ήταν πολλές και ορισμένες από αυτές πρωτόγνωρες, δεδομένης της πανδημίας που έχει μεταβάλει τους ρυθμούς της ζωής μας.

Η επιμονή ωστόσο και η μεθοδικοτητα, σε συνδυασμό με την στήριξη της οικογένειας, των καθηγητών και των φίλων δεν επέτρεψαν τίποτα να σταθεί εμπόδιο στην επίτευξη του στόχου μου. Για το λογο αυτό τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ .

Όνειρό μου ειναι να ασχοληθώ με την Ψυχολογία. Η εμπειρία αυτή μου δίδαξε πως κάθε προσπάθεια που εμφορείται από θέληση και υπομονή αποδίδει εν τέλει τους καρπούς της και ειναι ένα βήμα προς την ευτυχία.

 

Ζωή Περιστεροπούλου 

ΓΕΛ Βελεστίνου - Ανθρωπιστικών Σπουδών - 18.545 μόρια

Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τη βαθμολογία μου.

Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για όλους μας, ιδιαίτερα με το κλείσιμο των σχολείων και την τηλεκπαίδευση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και την οικογένειά μου για την στήριξή τους.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τον κόπο και την προσπάθειά τους!

 

Σπύρος Παπαγεωργίου

ΕΠΑΛ Βελεστίνου, Τομέας Γεωπονίας, Τεχνολογίας, Τροφίμων και Διατροφής - 16.280 (σύνολο μορίων για πρόσβαση σε σχολές του τομέα) - 17.180 (σύνολο μορίων για πρόσβαση σε σχολές της κοινής ομάδας)

Στόχος μου είναι οι στρατιωτικές σχολές. Φέτος έκανα κι εγώ την προσπάθειά μου όπως άλλωστε όλα τα παιδιά. Είναι σημαντικό να αναφέρω πως με βοήθησαν πολύ οι καθηγητές μου για να φτάσω εδώ και γενικά το σχολείο, με το άριστο κλίμα.

Σαφώς, οι συνθήκες ήταν αρκετά ιδιαίτερες, αλλά κατάφερα να μείνω συγκεντρωμένος στο πρόγραμμά μου και όλα πήγανε καλά.

Πιο διαβασμένα