ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΤ: Πρεμιέρα ντοκιμαντέρ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με "άρωμα" Ρήγα

Η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και η αναβίωσή τους στη σύγχρονη εποχή ζωντανεύουν με κινηματογραφική ματιά στο νέο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ "Αγώνες", που θα προβληθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου, 22.00 στην ΕΡΤ1, λίγες ημέρες πριν ανάψει η φλόγα στην τελετή έναρξης του Τόκιο
ΕΡΤ: Πρεμιέρα ντοκιμαντέρ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με "άρωμα" Ρήγα

Η ταινία ντοκιμαντέρ "ΑΓΩΝΕΣ" από τον μύθο στην αναβίωση, αναδεικνύει μέσα από την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό τις ολυμπιακές, πανανθρώπινες αξίες που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία και οδήγησαν στην ιδέα της αναβίωσης. Καταγράφει άγνωστες πτυχές της ολυμπιακής ιστορίας που συνδέονται με την Ελληνική και τη Γαλλική Επανάσταση και αποκαλύπτει τους ιδρυτές των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην εκπομπή μιλά και ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών - Βελεστίνου - Ρήγα, Δρ. Δημήτριος Καραμπερόπουλος, ο οποίος αναφέρεται στη σχέση του Ρήγα με τα ολυμπιακά αγωνίσματα.

Το ντοκιμαντέρ είναι μία παραγωγή της ΕΡΤ με γυρίσματα σε εμβληματικά σημεία τεσσάρων πόλεων: Αρχαία Ολυμπία, Αθήνα, Παρίσι και Βιέννη. Μουσικά ντοκουμέντα από παρτιτούρες του 19ου αιώνα ενορχηστρώθηκαν και ηχογραφήθηκαν ειδικά για το ντοκιμαντέρ από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Τη μουσική υπογράφει ο διακεκριμένος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΕΝΑΡΙΟ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ Ε. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΟΝΤΑΖ: ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΑΓΚΟΣ
ΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΟΥΡΕΞΑΚΗΣ, ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΜΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ, ΦΩΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΗΧΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΤΖΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ