ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η "αρχόντισσα" του δημοτικού τραγουδιού, Φιλιώ Πυργάκη

Στα 82 της χρόνια η σπουδαία ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού, Φιλιώ Πυργάκη, έφυγε από τη ζωή, έχοντας δώσει άνιση μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια
Πέθανε η "αρχόντισσα" του δημοτικού τραγουδιού, Φιλιώ Πυργάκη

Την τελευταία της πνοή άφησε η Φιλιώ Πυργάκη σε ηλικία 82 ετών, μετά από χρόνια και άνιση μάχη με τον καρκίνο. Μάλιστα, τον Μάιο είχε χάσει και τον σύζυγό της από την ίδια αιτία.

Την είδηση για τον θάνατό της, κοινοποίησε η τραγουδίστρια Μαρία Γιαννακά, με ανάρτησή της στο Facebook.

Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και τραγουδάει σε γλέντια από την ηλικία των 14 ετών από το 1953. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών.

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς. 

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα από την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α) και έτσι κυκλοφόρησε σε πάρα πολύ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

πηγή: fosonline.gr

Πιο διαβασμένα