ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Περίβλεπτο

Λόγω της μεγάλης έκτασης δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο σημείο για τυχόν αναζωπύρωση
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Περίβλεπτο

Ακόμα μία μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στην περιοχή του Δήμου, σε δασική έκταση με πουρνάρια μετά τον οικισμό του Περιβλέπτου κινητοποιώντας σημαντικό αριθμό επίγειων και εναέριων δυνάμεων κατάσβεσης.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών ήταν ηρωικές με κίνδυνο της ζωής τους, επιχειρώντας σε δύσβατη θαμνώσης έκταση με βράχια.

Μαζί με τα υδροφόρα οχήματα και τις ομάδες πεζοπόρου επιχειρούσαν και τέσσερα αεροσκάφη για τον περιορισμό της φωτιάς που μαίνονταν, χωρίς να απειλήσει κατοικημένη περιοχή, στα όρια Δήμου Ρήγα Φεραίου και Φαρσάλων.

Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει σήμερα το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δασική έκταση μετά τον οικισμό του Περιβλέπτου, με "φορά" προς τα όρια του Δήμου Φαρσάλων (δρόμος για Μονή Τεκέ - Ασπρόγεια). 

Παράλληλα, ο αέρας δεν αποτέλεσε σύμμαχο στις προσπάθειες της πυροσβεστικής.

Επιχειρούσαν 37 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα και 3 Α/Φ (2 Air Tractors και 1 Cl215), ενώ υπήρξε συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Προβληματισμό προκαλεί πάντως ο αριθμός των πυρκαγιών στην περιοχή μας μέχρι στιγμής, με τις πληροφορίες να λένε ότι έχουν φτάσει το 80% της περσινής θερινής περιόδου κι ενώ βρισκόμαστε ακόμα στα μέσα καλοκαιριού.

Προηγούμενη ανάρτηση του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας του Δήμου, Δημήτρη Παλληκάρη.