ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Κατ` οίκον εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα

Αρχίζει το πρόγραμμα των κατ` οίκον εμβολιασμών για άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα με το εμβόλιο Johnson & Johnson - Δυνατότητα για αυθημερόν εμβολιασμούς
Κατ` οίκον εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα
EUROKINISSI

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για κλείσιμο ραντεβού εμβολιασμούς για άτομα με σημαντικά κινητικά προβλήματα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19. Επίσης σημείωσε ότι πλέον υπάρχει δυνατότητα να κλείνει κάποιος ραντεβού γι` αυθημερόν εμβολιασμός.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι ο κατ` οίκον εμβολιασμός θα γίνεται από ιδιώτες ή γιατρούς του δημοσίου τομέα με το εμβόλιο Johnson & Johnson. Οι γιατροί είναι αυτοί που θα δηλώνουν τους εν λόγω συμπολίτες μας στη σχετική πλατφόρμα.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενημέρωσε αρχικά για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, λέγοντας πως το 44% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. 
 
Ακόμη, τόνισε πως από αύριο οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για αυθημερόν εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια, καθώς πλέον υπάρχει πληθώρα σκευασμάτων.

Ο ίδιος επανάλαβε ότι έχουν καταργηθεί τα "πέναλτι" για τις αλλαγές στο ραντεβού του εμβολιασμού.

Σε σχετική ερώτηση για τα ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 15 έως 17 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε πως ήδη έχουν κλειστεί 20.000 ραντεβού.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς στα παιδιά, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι εξακολουθεί να είναι ένα θέμα υπό συζήτηση (παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ανοίγει σύντομα η σχετικά πλατφόρμα).

Σημείωσε βέβαια ότι είναι θέμα χρόνου για να δοθεί το "πράσινο" φως για εμβολιασμό παιδιών με υποκείμενα νοσήματα. Επίσης σημείωσε ότι το βασικό υποκείμενο νόσημα στη χώρα μας είναι η παχυσαρκία στα παιδιά και μάλιστα σχετική μελέτη δείχνει ότι το 25% των παιδιών πάσχει.

πηγή: news247.gr

Πιο διαβασμένα