ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δρομείς του Κένταυρου στον 2ο Καραμάνειο Δρόμο Υγείας στην Δράκεια

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου διοργανώθηκε από τον Αναπτυξιακό  και Πολιτιστικό Σύλλογο Δράκειας ο 2ος Καραμάνειος αγώνας δρόμου, αφιερωμένος στη μνήμη του  Γεώργιου Καραμάνη, του Δρακειώτη γιατρού, που στις αρχές του 1900 ίδρυσε στα Χάνια το πρώτο ορεινό σανατόριο στην Ελλάδα
Δρομείς του Κένταυρου στον 2ο Καραμάνειο Δρόμο Υγείας στην Δράκεια

Ο αγώνας ήταν απόστασης 3 χλμ. με εκκίνηση την είσοδο του χωριού και τερματισμό στην πανέμορφη πλατεία της Δράκειας, όπου υπήρχε και έκθεση φωτογραφικού αρχείου για το Σανατόριο του Καραμάνη με την υποστήριξη των ΓΑΚ Ν. Μαγνησίας.

Ο Κένταυρος Βόλου στήριξε και αυτόν τον αγώνα και πήρε μέρος με τους δρομείς:
Ανθή Μπαρμπουνάκη 2η θέση στην κατηγορία γυναικών
Κώστας Κυριαζής
Γιώργος Κώστας
Στέργιος Χύτας
Δημήτρης Σπανός
Σταύρος Βασιλειάδης
Παναγιώτης Ιατρού
Ανάργυρος Ζαφειρίου

Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια που πρόσφερε η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου που στήριξε τον αγώνα. Επίσης τον αγώνα στήριξε και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας με τον Βασίλη Ηλιόπουλο.

Μετά τον Καραμάνειο Δρόμο Υγείας ακολούθησε ανοιχτή ομιλία-συζήτηση με τίτλο "Φυματίωση τότε... κορονοϊός σήμερα" με τον  Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, Καθηγητή Πνευμονολογίας καθώς και   παρουσίαση της ζωής και του έργου του Καραμάνη στο Σανατόριο από την Προϊσταμένη των ΓΑΚ Ν. Μαγνησίας Αννίτα Πρασσά.Η συγγραφέας Αγγελική Θάνου παρουσίασε το βραβευμένο διήγημά της "Μαριγούλα".

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα, αλλά και στους ανθρώπους του πολιτιστικού Συλλόγου Δράκειας που τιμούν ανθρώπους και γεγονότα που σημάδευσαν την ιστορία του τόπου τους.