ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Αφιερωμένο στην πρωτοπόρο φυσικό Hedwig Kohn το σημερινό Google Doodle

Πήρε το διδακτορικό της το 1913 και έγινε η μία από τις πρώτες τρεις γυναίκες που δίδαξαν σε γερμανικό πανεπιστήμιο πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο - Ο διωγμός από τους Ναζί και η επιστημονική παρακαταθήκη της
Αφιερωμένο στην πρωτοπόρο φυσικό Hedwig Kohn το σημερινό Google Doodle

Στις 5 Απριλίου 2019 συμπληρώνονται 132 χρόνια από τη γέννηση της Hedwig Kohn -στο Βρότσλαβ της Πολωνίας- της πρωτοπόρου φυσικού των δεκαετιών του ’30 και του ‘40, οι δημοσιεύσεις της οποίας βοηθούσαν τους επιστήμονες ακόμη και μέχρι τη δεκαετία του ’80. Η ακαδημαϊκή σταδιοδρομία της και η καριέρα της αποτέλεσε αφορμή για να γίνει Google Doodle.

Η Kohn γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 1887 και έζησε μέχρι το 1964. Αφού πήρε το διδακτορικό της το 1913, η Kohn έγινε η μία από τις πρώτες τρεις γυναίκες που δίδαξαν σε γερμανικό πανεπιστήμιο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ωστόσο, το 1933, οι Ναζί τής απαγόρευσαν να διδάσκει, επειδή ήταν Εβραία. Έτσι, πέρασε αρκετά από τα επόμενα χρόνια της ζωής της κάνοντας έρευνες στον τομέα της μηχανικής φυσικής, μέχρι το 1940 που έφυγε στην Αμερική.

Εκεί είχε τη δυνατότητα να διδάξει ξανά, στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα και το Κολλέγιο Wellesley στη Μασαχουσέτη, μέχρι το 1952.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον τομέα της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Duke, όπου δίδασκε φοιτητές που έκαναν το διδακτορικό τους, ενώ παράλληλα συνέχιζε τις έρευνες στη φασματοσκοπία φλόγας, κάτι που είχε ξεκινήσει το 1912.

Η Hedwig Kohn έκανε τουλάχιστον 20 δημοσιεύσεις, μία ευρεσιτεχνία και έγραψε εκατοντάδες κείμενα που βοήθησαν τους φοιτητές στον τομέα της ραδιομετρίας, για τη μέτρηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (περιλαμβανομένου και του ορατού φωτός).

πηγή: ethnos.gr

Πιο διαβασμένα