ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα στη Μαγνησία – Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - Μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4, περιλαμβάνεται ο νομός Μαγνησίας, αλλά και η Λάρισα
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα στη Μαγνησία – Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, θα ισχύσουν αύριο τα ίδια ακριβώς μέτρα και αποφάσεις, που είχαν αποφασιστεί από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στις 30.6.21.

Τα μέτρα αφορούν την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας του Νομού Μαγνησίας για αύριο Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021, με την επισήμανση ότι θα πρέπει να γίνει αντίστοιχα και από τους Δήμους (βάση νέας εγκυκλίου της ΓΓΠΠ).

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή ασχολούνται με τη συντήρηση- καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επιπλέον, απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων μπορεί μέσω των Υπηρεσιών της αλλά και μέσω του μητρώου ιδιωτών μηχανημάτων έργου όλο το εικοσιτετράωρο να συνεισφέρει οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο, κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς.

πηγή: e-thessalia.gr