ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το καθήκον του και περιμένει...

Με πέναλντι του Νασιακόπουλου στο 68ο λεπτό ο Ρήγας Φεραίος βρήκε χθες τη λύση (0-1) για τους τρεις βαθμούς στην Αγία Παρασκευή και συνεχίζει να ελπίζει για το πρωτάθλημα
Το  καθήκον του και περιμένει...
Προσπάθεια του Σέττου: Φωτογραφία - Φοίβος Παπαγεωργίου / Αθλητικό Βαγόνι

Οι Κυανόλευκοι πίεσαν από την αρχή την κατά κύριο λόγο νεανική και ανταγωνιστική ομάδα της Αγίας Παρασκευής, όμως αγχώθηκαν μέχρι να βρουν το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.

Εξαιρετική η θέα στο γήπεδο: Φωτογραφία - Φοίβος Παπαγεωργίου / Αθλητικό Βαγόνι

Γήπεδο Αγίας Παρασκευής - 23η αγωνιστική στην Α` ΕΠΣΘ

Μόλις στο 4ο λεπτό μία κεφαλιά του Σέττου ύστερα από φάση διαρκείας στην περιοχή έφυγε ψηλά άουτ για να έρθει η σειρά του Γούτσιου δύο λεπτά αργότερα με τον αμυντικό του Ρήγα να δοκιμάζει το μακρινό σουτ και τη μπάλα περνά για λίγο εκτός εστίας.

Στο 11ο λεπτό ο Σέττος "τέσταρε" τα αντανακλαστικά του Τσιτσιρίκου μέσα από την περιοχή με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να διώχνει σωστά με τα πόδι.

Στο 13` ο Τσιτσιρίκος απέκρουσε το απευθείας χτύπημα φάουλ του Νασιακόπουλου, ενώ στο 16` και έπειτα από βαθιά μπαλιά του Καρλιάμπα, η μπάλα διαπέρασε και τον τερματοφύλακα με το Σέττο να πλασάρει από πολύ πλάγια θέση αριστερά, άουτ. 

Οχτώ λεπτά αργότερα πάλι από ψηλή μπαλιά, ο Σέττος κρατήθηκε όρθιος ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και πλάσαρε στο τετ α τετ με τον Τσιτσιρίκο, όμως ο πορτιέρε της Αγίας Παρασκευής αναδείχθηκε εκ νέου νικητής σώζοντας με τα πόδια.

Στο 28` ακυρώθηκε ένα γκολ του Νασιακόπουλου για υπόδειξη σε θέση οφσάιντ του Τσιαντή που έδωσε την πάσα.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους σημειώθηκαν αρκετές ακόμα φάσεις στο "πλαστικό". Στο 31ο λεπτό ο Σέττος ελίχθηκε ωραία από δεξιά και την "έσπασε" πιο μέσα στο Σουγκάρη που έκανε το κοντρόλ και σούταρε ωστόσο η μπάλα κόντραρε σωτήρια σε αμυνόμενο. Στο 33` μία σέντρα του Σπαθή από αριστερά είχε αποδέκτη στην περιοχή το Γάρο που την έστειλε με το κεφάλι προς την εστία, όμως η μπάλα χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ.

Πολύ καλή εμφάνιση για το νεαρό γκολκίπερ της Αγίας Παρασκευής: Φωτογραφία - Φοίβος Παπαγεωργίου / Αθλητικό Βαγόνi

Ένα λεπτό αργότερα ένα καλό σουτ του Αλεξίου έφυγε μόλις άουτ, ενώ η Αγία Παρασκευή έκανε αισθητή την παρουσία της επιθετικά για πρώτη φορά στο 35` όταν ο Παπαδήμος βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή αλλά την κεφαλιά του έδιωξε επίσης με το κεφάλι ο Γκάγκας.

Στο 38` ο Σέττος "πάτησε" ωραία με το τακούνι για το Σουγκάρη το πλασέ του οποίου από τη γραμμή της περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να έρθει μία φάση διαρκείας στο 42` με τη μπάλα να φτάνει -κατά λάθος- στο Νασιακόπουλο που βρισκότανε από αριστερά στην περιοχή, ο μεσοεπιθετικός του Ρήγα πλάσαρε, όχι όμως όπως θα ήθελε, άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το φάουλ του ίδιου παίκτη στιγμές πριν το τελευταίο σφύριγμα για το ημίχρονο.

Όπως ήταν λογικό, ο Ρήγας συνέχισε να πιέζει και στην επανάληψη.

Στο 47` μία επικίνδυνη σέντρα του Σπαθή στην καρδιά της περιοχής πέρασε από όλους φεύγοντας πλάγια, ενώ στο 51` ο Σέττος, δεχόμενος την ασίστ από το Σουγκάρη, σούταρε μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να περνά άουτ.

Στο 52ο λεπτό μία ωραία σέντρα από τα δεξιά, βρήκε στο δεύτερο δοκάρι το Νασιακόπουλο που σούταρε αμέσως όμως είχε προλάβει αμυντικός να επέμβει βάζοντας την κόντρα.

Στο 59` ένα σουτ από το Γούτσιο κατέληξε στα χέρια του Τσιτσιρίκου που έπεσε σωστά και μπλόκαρε. Λίγο πιο μετά η σέντρα του Σέττου βρήκε το Γάρο στην περιοχή, όμως οι αμυνόμενοι μπόρεσαν και απομάκρυναν.

Στο 65` μία κεφαλιά του Σέττου από κόρνερ κατέληξε σε νέο κόρνερ με το φορ του Ρήγα ένα λεπτό μετά να σεντράρει, το Νασιακόπουλο να πιάνει την κεφαλιά και τον τερματοφύλακα της Αγίας Παρασκευής και πάλι να μπλοκάρει.

Στο 67ο λεπτό κι αφού ο Κουρίτας απέκρουσε ένα σουτ του Ρακή, στην επίθεση του Ρήγα ο Σέττος ανατράπηκε στην περιοχή από το Μαστακούλη, ο ρέφερι Χαλβατζάκος έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και ο Νασιακόπουλος για δεύτερο σερί παιχνίδι (68`) ευστόχησε από τα 11 βήματα, ανοίγοντας το σκορ.

O Σέττος μόλις έχει κερδίσει το πέναλντι: Φωτογραφία - Φοίβος Παπαγεωργίου / Αθλητικό Βαγόν

Το τέρμα που δέχθηκαν ανάγκασε τους γηπεδούχους να βγουν στην επίθεση με τον Κουρίτα να δηλώνει "παρών" στο 73` όταν απέκρουσε στην κλειστή του γωνία το δυνατό σουτ του Μεγαγιάννη από θέση αριστερά στην περιοχή.

Μέχρι το τέλος σημειώθηκε επίσης ένα σουτ του Σέττου στο 82` που "αναχαίτισε" ο Τσιτσιρίκος κι ένα από τον Τσιαντή στις καθυστερήσεις που έφυγε άουτ.

Τρεις στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, ο Ρήγας, που δεν είχε στις τάξεις τον Παπαγιάννη, τον Κόκκα, τον Αραμπατζή ενώ ο Πάσχος αγωνίστηκε μόνο για ένα λεπτό, διατήρησε τις ελπίδες του για τον τίτλο αλλά θα πρέπει να περιμένει κάποιο στραβοπάτημα, σήμερα ή στις επόμενες αγωνιστικές, από το Διαγόρα Στεφανοβικείου και τη Δήμητρα Ευξεινούπολης ώστε να τους ξεπεράσει.

Συνθέσεις:

Αγία Παρασκευή (Στ. Μαλακασιώτης): Tσιτσιρίκος, Χρόνης, Στέκας, Λουμπάρδος, Ιωακειμμίδης (89` Αναστασιάδης), Μαστακούλης, Κατσαγεωργίου, Τσίλογλου (85` Παπαδόπουλος), Παπαδήμος (70` Μεγαγιάννης), Σιόβας, Ρακής (75` Τσάνης).

Η εντεκάδα της Αγίας Παρασκευής: Φωτογραφία - Φοίβος Παπαγεωργίου / Αθλητικό Βαγόν

Ρήγας Φεραίος (Ζιάκας): Κουρίτας, Γούτσιος, Γκάγκας, Καρλιάμπας, Σπαθής, Αλεξίου, Τσιαντής, Σουγκάρης (53` Σταμάτης), Γάρος (90+2` Πάσχος), Νασιακόπουλος, Σέττος.

Η εντεκάδα του Ρήγα Φεραίου: Φωτογραφία - Φοίβος Παπαγεωργίου / Αθλητικό Βαγόνι

Διαιτητική τριάδα: Χαλβατζάκος, Δ. Σακκάς, Π. Σακκάς

Η καθιερωμένη φωτογραφία με τους διαιτητές και τους αρχηγούς των δύο ομάδων: Φωτογραφία - Φοίβος Παπαγεωργίου / Αθλητικό Βαγόνι