ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διευθύντρια ΜΕΘ Αχιλλοπούλειου: Διαχειρίσιμη για την ώρα η κατάσταση στη Μαγνησία

Την ελπίδα ότι δεν θα πιεστεί το Νοσοκομείο Βόλου από νέο κύμα κάποιας μετάλλαξης του κορωνοϊού ή μολύνσεων που χρήζουν νοσηλείας, εξέφρασε σήμερα η διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου, Αντιγόνη Καραθάνου
Διευθύντρια ΜΕΘ Αχιλλοπούλειου: Διαχειρίσιμη για την ώρα η κατάσταση στη Μαγνησία

Επιπλέον επισήμανε ότι την προβληματίζει τόσο το κίνημα των αρνητών του εμβολιασμού όσο και αυτών που δεν επιθυμούν να λάβουν ιατρική περίθαλψη.

Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται δύο ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας κόβιντ του Νοσοκομείου Βόλου, ο ένας μάλιστα 44 ετών ανεμβολίαστος. "Η εικόνα είναι διαχειρίσιμη στο νομό μας. Παρόλο το μεγάλο αριθμό μολύνσεων οι νοσηλευόμενοι στην κλινική covid είναι  15 σήμερα και στη  μονάδα έχουμε μόνο δύο ασθενείς. Αυτό οφείλεται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στο υψηλό ποσοστό εμβολιασμού στο νομό μας που ξεπερνά το 50%. Με τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων πριν λίγους μήνες είχαμε οκτώ ασθενείς στην ΜΕΘ κόβιντ, άρα το εμβόλιο προστατεύει και καλό θα ήταν να το κάνουν όλοι", τόνισε.

Ανέφερε ότι χώρες με υψηλό ποσοστό εμβολιασμών όπως η Δανία (90%) έχουν επιστρέψει στην καθημερινότητά τους. "Λυπάμαι πραγματικά γιατί υπάρχει και παραπληροφόρηση, και αδικαιολόγητος φόβος. Όσον αφορά στην άρνηση των ιατρικών υπηρεσιών, όποιος δεν θέλει ας μην έλθει στο Νοσοκομείο. Όταν όμως έλθει θα του παράσχουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη όπως ορίζει το καθήκον μας και η ιατρική επιστήμη".

πηγή: ertnews.gr