ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εννέα σχολεία υπό κατάληψη σήμερα στην Μαγνησία

Το Γυμνάσιο και Λύκειο Βελεστίνου ανάμεσά τους - Τι είπε ο διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Σταχτέας
Εννέα σχολεία υπό κατάληψη σήμερα στην Μαγνησία

Τα σχολεία που σήμερα τελούν υπό κατάληψη είναι εννέα: Γυμνάσιο Βελεστίνου, ΓΕΛ Βελεστίνου, Γυμνάσιο Λεχωνίων, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 7ο ΓΕΛ Βόλου και 8ο ΓΕΛ Βόλου και 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Όσα τελούν υπό κατάληψη οφείλουν να ενεργοποιήσουν την τηλεκπαίδευση οπωσδήποτε, σύμφωνα με οδηγία του υπουργείου Παιδείας.

Όπως επισήμανε, ο διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Σταχτέας, οι διευθύνσεις των υπό κατάληψη σχολείων θα πρέπει να φροντίσουν, όσο και αν αυτό είναι δύσκολο να μην επιτρέπουν στους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη να συνδέονται με το κινητό τους τηλέφωνο στην ψηφιακή τάξη για να μην πάρουν απουσία ενώ στην ουσία παρεμποδίζουν την διεξαγωγή του μαθήματος διά ζώσης.

"Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται καταλήψεις. Διανύουμε περίοδο πανδημίας και πρέπει να φροντίσουμε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία ως πυρήνες μετάδοσης του κορωνοϊου". Αναφορικά με τα αιτήματα των μαθητών ανέφερε ότι σε μόνο δύο περιπτώσεις υπό κατάληψη σχολικών μονάδων απέστειλαν οι μαθητές αιτήματα, ενώ προφορικά οι περισσότεροι εκπρόσωποι σχολείων ανέφεραν ότι αυτό που επιδιώκεται είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης γενικότερα.

"Γράφουν διάφορα που είναι γενικόλογα και δεν βελτιώνουν την κατάσταση. Να μειωθούν 7ωρα, να μπουν παγκάκια στους αύλειους χώρους, να μην φορούν μάσκα, εάν φορούν να αυξηθούν διαλείμματα για να την κατεβάζουν και να μην υπάρχει αποπνικτική ατμόσφαιρα… Εάν υπάρχουν προβλήματα σε σχολείο που σε τοπικό επίπεδο μπορούν να αντιμετωπίσουν η Δευτεροβάθμια σε συνεργασία με τους δήμους, φυσικά και θα παρέμβουμε" επισήμανε ο κ. Σταχτέας.

πηγή: ΕΡΤ Βόλου

Θυμίζουμε πως χθες, όσον αφορά το Βελεστίνο, αναφέραμε για το Λύκειο τα αιτήματα:

-Κατάργηση τράπεζας θεμάτων
-Κατάργηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής
-Μειώση ύλης πανελλαδικών
-Κατάργηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου 50% +1 όσον αφορά τη νόσηση με κορωνοϊό στα τμήματα.

Σχετικά με το Γυμνάσιο,τα αιτήματα αφορούσαν τη λειτουργία του σχολείου, μεταξύ άλλων, η επισκευή του κλειστού γυνμναστηρίου, η οροφή του οποίου κατά τις βροχερές μέρες "μπάζει" νερά και καθίσταται επικίνδυνο προς χρήση.