ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκκίνηση από τον Βόλο αύριο για το Ράλι Ολύμπου

Τέλος στην ανυπομονησία των πληρωμάτων βάζει η εκκίνηση του περίφημου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου το Σάββατο 9 Οκτωβρίου από την παραλία του Βόλου (κτίριο "Παπαστράτος"), στις 11 το πρωί
Εκκίνηση από τον Βόλο αύριο για το Ράλι Ολύμπου

 

Δεκάδες κλασσικά αυτοκίνητα-αντίκα θα πλημμυρίσουν το Βόλο, το Πήλιο, τη λίμνη Κάρλα, την Ελασσόνα και τον Όλυμπο , δημιουργώντας ένα ρετρό σκηνικό άλλων εποχών, συμμετέχοντας σε έναν θεσμό, που από την πρώτη στιγμή "έκλεψε" τις καρδιές όλων των φανατικών οδηγών κλασσικής αυτοκίνησης , που κάθε χρόνο ταξιδεύουν από πολύ μακριά για να λάβουν μέρος στον μοναδικό αυτό αγώνα.

Ο τερματισμός θα γίνει και φέτος, την Κυριακή 10/10 στις 1 το μεσημέρι, στην Ελασσόνα, που είναι η γενέτειρα του μεγάλου θεσμού για την Ελλάδα μετά από την άριστη συνεργασία και υποστήριξη που παρέχεται από τον Δήμο Ελασσόνας και τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γάτσα, τα δύο τελευταία χρόνια και έτσι ένα μεγάλο γεγονός, διεθνούς εμβέλειας, επιστρέφει στη φυσική του έδρα , από όπου και ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια.

Το περίφημο αυτό Ράλι διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την πανίσχυρη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" (Ελασσόνα), σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων) , του Δήμου Ελασσόνας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού.

Μαγικές εικόνες θα ζήσουν οι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων –αντίκα στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021, αφού το περίφημο 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2021 θα επισκεφτεί και φέτος μαγικούς προορισμούς, όπως είναι ο Βόλος (εκκίνηση από κτίριο «Παπαστράτος» και τερματισμός 1ης μέρας), τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου, η λίμνη Κάρλα, ο Όλυμπος και η πανέμορφη Ελασσόνα (τερματισμός).

Δεκάδες συμμετοχές σε έναν αγώνα-όνειρο

Δεκάδες πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ζεσταίνουν από τώρα τις μηχανές των κλασσικών αυτοκινήτων-αντίκα και όλες οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία. Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τα μέτρα, που προβλέπει ο ΕΟΔΥ, για την προστασία των συμμετεχόντων και των θεατών από τον Covid-19. To ράλι είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει, κατά καιρούς, ρεκόρ συμμετοχών, όπως πέρυσι με 102 συμμετοχές, ενώ χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση, τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

πηγή: ertnes./gr