ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

"Sold out" εγγραφών και συμμετοχών για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Βόλου

Χιλιάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό θα κατακλύσουν το επόμενο Σάββατο 20 Απριλίου τη διαδρομή από την παραλία του Βόλου ως τις Αλυκές
"Sold out" εγγραφών και συμμετοχών για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Βόλου

Κατά τη διάρκεια των αγώνων ένα ποτάμι μήκους πολλών χιλιομέτρων από ελίτ δρομείς, ερασιτέχνες αθλητές και αθλούμενους, παιδιά, οικογένειες, ΑμεΑ, ανθρώπους κάθε ηλικίας θα συμμετέχει στη γιορτή που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει.

Ο Ημιμαραθώνιος (21,1 χιλιόμετρα) είναι ο κύριος αγώνας της διοργάνωσης, ενώ ο Δρόμος των 5 χιλιομέτρων θα αγγίξει τετραψήφιο αριθμό συμμετοχών. Στον Παιδικό Αγώνα οι εκατοντάδες μικροί μας φίλοι θα τρέξουν 500 μέτρα σε μια διαδρομή που θα τους μείνει αξέχαστη από αυτά που θα ζήσουν πριν και μετά τον αγώνα τους. Οι παροχές των χορηγών στους αγώνες επίσης θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, ενώ όλοι οι δρομείς θα λάβουν με τον τερματισμό το ειδικό συλλεκτικό μετάλλιο κατασκευασμένο μόνο για τον αγώνα, και κατά την παραλαβή των αριθμών το τεχνικό dri-fit t-shirt, που και αυτό φτιάχτηκε μόνο για τον αγώνα. Σημειώνεται ότι η παράδοση των αριθμών για τους κατοίκους Βόλου θα γίνει μόνο την Παρασκευή 19 Απριλίου από τις 19.00 ως τις 22.00 στο Πανεπιστήμιο Βόλου, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση καθώς το Σάββατο θα γίνουν οι παραδόσεις αριθμών στους επισκέπτες από άλλες πόλεις και χώρες.

Για τον Δρόμο 5 χιλιομέτρων θα κλείσουν οι εγγραφές αυτό το Σάββατο 13 Απριλίου στις 20.00, και για τον Ημιμαραθώνιο τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 20.00. Οι εγγραφές γίνονται στο σάιτ του αγώνα voloshalfmarathon.gr, ενώ προς διευκόλυνση όσων βρίσκονται στον Βόλο, οι πληρωμές μπορούν να γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160. Για τον Παιδικό Αγώνα οι εγγραφές θα γίνονται επιτόπου το Σάββατο 20 Απριλίου από τις 15.30. Τονίζεται ότι όσες εγγραφές δεν θα έχουν πληρωθεί ως την Τρίτη 16 Απριλίου στις 14.30 που κλείνουν οι τράπεζες ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ώστε η διοργάνωση να έχει την πραγματική εικόνα του αριθμού συμμετεχόντων και να κάνει τον ανάλογο προγραμματισμό.

Πιστός θα είναι Ο Ημιμαραθώνιος Βόλου στη καθιερωμένη βοήθεια που προσφέρει στους δρομείς που επιδιώκουν συγκεκριμένο χρόνο: 1.30, 1.40, 1.50, 2 ώρες. Τέσσερις έμπειροι αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Βόλου με ατομικά ρεκόρ πολύ χαμηλότερα από τα ζητούμενα επιλέχθηκαν για να δώσουν ρυθμό ακριβώς για τους χρόνους αυτούς. Στο 1.30 θα είναι θα είναι ο Ζήσης Τσουρέλης, και με ταχύτητα 4`16/χλμ θα τερματίσει στο χρόνο αυτό. Με 4`45 ανά χιλιόμετρο θα κινηθεί ο Κώστας Μαγαλιός ώστε να οδηγήσει τους δρομείς στο 1.40. Για το 1.50 θα τρέξει ο Θωμάς Μαλιαχόβας, σε ταχύτητα 5.13/χλμ. Στις 2 ώρες ακριβώς θα ακολουθήσουν οι δρομείς τον Νίκο Μόσιο που θα πηγαίνει με σταθερό ρυθμό 5`42. Η καθιερωμένη φωτογράφηση των λαγών έγινε από τον Στάθη Καραδημητρίου, ο οποίος μαζί με όλο το επιτελείο θα προσφέρουν δωρεάν ξανά σε όλους τους δρομείς χιλιάδες φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου.

Ο τουριστικός αθλητισμός του Βόλου και της Μαγνησίας θα ενισχυθεί στο μέγιστο καθώς μαζικά έρχονται οι εγγραφές από κάθε περιοχή της χώρας. Πενήντα πέντε δρομείς από τον Ευ Ζην Λεμεσού Κύπρου θα δώσουν το "παρών" με πολυήμερη αποστολή, ενώ μεταξύ των χωρών που επίσης συμμετέχουν διακρίνονται 15 δρομείς από τη Γαλλία.

Ένα ευρώ από κάθε συμμετοχή θα δοθεί στην Κιβωτό του Κόσμου, παράρτημα Βόλου και μάλιστα ως κατώτερο όριο συμμετοχών στους αγώνες του Ημιμαραθωνίου και των 5 χιλιομέτρων τέθηκε ο αριθμός των 2.000 δρομέων, και αυτό σημαίνει ότι αν οι συμμετοχές θα είναι λιγότερες θα δοθούν στη Κιβωτό οπωσδήποτε 2.000 ευρώ, ενώ αν είναι περισσότερες θα δοθεί και το επιπλέον ποσό. Διοργανωτής του αγώνα είναι ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου. Συνδιοργανωτές ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πολύτιμη βοήθεια προσφέρει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα, την άδεια και την έγκριση της αρμόδιας για τους λαϊκούς αγώνες, Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπερασποστάσεων.

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Νοσοκομείο Βόλου
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας
Τροχαία Βόλου
Λιμενικό Σώμα Βόλου
ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 15 Απριλίου ώρα 18.00 θα γίνει συνάντηση των εθελοντών στο συγκρότημα Μουρτζούκου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής. Νέα συνεδρίαση θα γίνει στο ίδιο μέρος στις 19.00 την Τετάρτη 17 Απριλίου. Μπορούν επίσης να παρευρίσκονται όλοι όσοι θέλουν να βοηθήσουν από οποιοδήποτε πόστο, καθώς και όλα τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Βόλου.