ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μ. Χρυσοβελώνη για τις πληγείσες περιοχές του Πηλίου και του Δήμου Ρήγα Φεραίου

"Συνεχείς επαφές, από τη πρώτη στιγμή εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, είχε η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη με τους αρμόδιους φορείς αλλά και με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου και του Δήμου Ρήγα Φεραίου με αφορμή τα πρωτοφανή φαινόμενα κακοκαιρίας που έπληξαν τις περιοχές αυτές", αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση
Η Μ. Χρυσοβελώνη για τις πληγείσες περιοχές του Πηλίου και του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Όπως σημειώνεται στη συνέχεια, "συγκεκριμένα η κ. Χρυσοβελώνη είχε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κουτσάφτη, με τον πρώην Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Λάσκο όπως και με κατοίκους των περιοχών του Πηλίου. Επίσης επικοινωνία είχε με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκα αλλά και με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Παλληκάρη για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου που επίσης επλήγη ανεπανόρθωτα τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στην δημοτική και αγροτική οδοποιία.

Μεταξύ άλλων η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε στις συνομιλίες της:

Μετά τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη διοικητική περιφέρεια του  Πηλίου Μαγνησίας και του Δήμου Ρήγα Φεραίου είναι  άμεση ανάγκη για αποκατάσταση των πληγεισών  περιοχών εν όψει μάλιστα και της χειμερινής  περιόδου που ακολουθεί . Στο Ανατολικό Πήλιο, στη Ζαγορά, στο Ξουρίχτι, στο Πουρί, στην Μακρυρράχη, στο Ανήλιο, στον Πλατανιά, στις περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στο Καμάρι , στο Βένετο  και στο Κεραμίδι, οι κάτοικοι έζησαν εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Κατόπιν αλλεπάλληλων επαφών που είχα τόσο με τους διοικούντες των περιοχών όσο και με κατοίκους της περιοχής, διαπίστωσα την απόγνωση που τους έχει κυριεύσει, βλέποντας τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, τους δρόμους να κόβονται στα δύο, ολόκληρα χωριά να είναι πλήρως αποκλεισμένα με κίνδυνο ακόμη και της σωματικής  ακεραιότητας των κατοίκων. Όπως αντιλαμβάνεστε το κατεστραμμένο οδικό κύκλωμα του Πηλίου και του Δήμου Ρήγα Φεραίου είναι υψίστης σημασίας και χρήζει άμεσης παρέμβασης για την αποκατάσταση των ζημιών. Το μέγεθος της ζημιάς στις καλλιέργειες και η απώλεια σοδειάς σε κάστανα, μήλα και ελιές, έχει καταρρακώσει τους παραγωγούς που κυριολεκτικά καταστρέφονται.   

Χρήζει άμεσης και κατεπείγουσας κυβερνητικής παρέμβασης προκειμένου να δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατό οι απαιτούμενες διαδικασίες χρηματοδότησης και αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών του Πηλίου και του Δήμου Ρήγα Φεραίου".