ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορωνοϊός: Διακομιδή 60χρονης Βολιώτισσας στη Χαλκίδα

Τα τέσσερα κρεβάτια στη ΜΕΘ κορονοϊού είναι κατειλημμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στο παλιό Νομαρχιακό όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, για αυτό 60χρονη διασωληνωμένη διακομίστηκε στη δομή της Στερεάς Ελλάδας, συνοδεία αναισθησιολόγου
Κορωνοϊός: Διακομιδή 60χρονης Βολιώτισσας στη Χαλκίδα

Δυναμικά συνεχίζεται η επέλαση του κορωνοϊού στη Μαγνησία, με την ένταση της διασποράς να παραμένει υψηλή σε περιοχές, η πλειονότητα των οποίων καταγράφει αρκετά χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπως είναι ο Αλμυρός, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, αλλά και ο Βόλος.

Την ίδια στιγμή, εντείνεται η ανησυχία επιστημονικών και υγειονομικών αρχών για τον χειμώνα που έρχεται, καθώς οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο Βόλου ασθενών, που παρουσιάζουν βαριά συμπτωματολογία και χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης, αυξάνονται συνεχώς.

Χθες σήμανε συναγερμός στο Νοσοκομείο Βόλου, όταν οι γιατροί έκριναν πως θα πρέπει να διασωληνωθεί άμεσα 60χρονη Βολιώτισσα, ανεμβολίαστη, που μεταφέρθηκε στην κλινική κορωνοϊού, αλλά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και έπρεπε να μπει σε μηχανική υποστήριξη. 

Τα τέσσερα κρεβάτια στη ΜΕΘ κορονοϊού είναι κατειλημμένα. Ετσι αναζητήθηκε άδειο κρεβάτι σε άλλο Νοσοκομείο. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στο παλιό Νομαρχιακό όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες. Το κοντινότερο Νοσοκομείο με κλίνη ΜΕΘ κορονοϊού είναι στη Χαλκίδα. Η 60χρονη διασωληνωμένη μεταφέρθηκε στη δομή της Στερεάς Ελλάδας, συνοδεία αναισθησιολόγου.

Στον πυρήνα της διασποράς, πάντως, η κατάσταση είναι κρίσιμη, αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 93 νέες μολύνσεις κορονοϊού στη Μαγνησία, εκ των οποίων η μία στις Β. Σποράδες. Η διασπορά πλέον είναι εμφανής, ενώ οι γιατροί τρέμουν πώς θα διαμορφωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι δηλαδή τέλος Οκτωβρίου.

16 νέες μολύνσεις από rapid tests 

Στα 16 τα νέα κρούσματα, που προέκυψαν χθες από τα rapid tests στη Μαγνησία.

Στο λιμάνι Σκιάθου πραγματοποιήθηκαν δύο rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 235 δειγμάτων καταγράφηκαν οκτώ θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε δύο άντρες και έξι γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 41 έτη.

Στο Μεταξουργείο σε συνολικό αριθμό 149 δειγμάτων καταγράφηκαν τρία θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε τρεις άντρες με διάμεση ηλικία τα 44 έτη.

Στον Αλμυρό σε συνολικό αριθμό 81 δειγμάτων καταγράφηκαν πέντε θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε έναν άντρα και τέσσερις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 20 έτη.

Στις Αλυκές πραγματοποιήθηκαν 11 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά, όπως επίσης και στο Βελεστίνο, όπου πραγματοποιήθηκαν 30 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Χθες στον νομό Μαγνησίας διενεργήθηκαν πάνω από 500 Rapid Test από το Συντονιστικό Κέντρο της Περιφέρειας.

Σήμερα Σάββατο μαζική δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί 08:00-16:00 στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου.

πηγή: taxydromos.gr