ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ταξίδεψε στην Φρανκφούρτη ο μικρός Ρήγας!

Με το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ζωγραφήγησης η εικονογράφος και συγγραφέας του εκπληκτικού βιβλίου "Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας", Λήδα Βαρβαρούση, μετέφερε τις ιδέες του Ρήγα Βελεστινλή στον Ελληνισμό -και όχι μόνο- της γερμανικής πόλης!
Ταξίδεψε στην Φρανκφούρτη ο μικρός Ρήγας!

Η διαδραστική παρουσίαση της επετειακής έκδοσης του Ιδρύματος Ωνάση γέμισε ενθουσιασμό τους μικρούς Έλληνες μαθητές στο Ευρωπαϊκό Σχολείο, ενώ κατέπληξε επίσης Έλληνες και ξένους στο Ελληνικό περίπτερο του Ιδρύματος Πολιτισμού, στην 72η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου.

Η κ. Βαρβαρούση είχε τη στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση με την ελληνική συμμετοχή στην Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης να περιλαμβάνει 800 τίτλους βιβλίων, 14 εκδότες, 6 εκδηλώσεις, 4 συγγραφείς, επαγγελματικές και λογοτεχνικές συναντήσεις.

"Ο Ρήγας σήμερα θα ήταν ένα παιδί με κοινωνικές ευαισθησίες" - Θυμηθείτε τη συνέντευξη της Λήδας Βαρβαρούση στο Μουσικό Βαγόνι

Η ίδια η καλλιτέχνης σημείωσε αναφορικά με τις δράσεις της: "Τα παιδιά του Ευρωπαϊκού σχολείου στην Φρανκφούρτη μου είπαν ότι η Ζωγραφηγηση για τον Ρήγα Βελεστινλή, θα τους μείνει αξέχαστη.

Στο Ελληνικό περίπτερο του Ιδρύματος Πολιτισμού, «Ο μικρός Ρήγας Βελεστινλής και τα σύμβολα της χάρτας» κατέπληξαν Έλληνες και ξένους. Είναι μεγάλη η χαρά για κάθε καλλιτέχνη να του πουν ότι «ακόμα και αν δεν καταλαβαίνω την γλώσσα που μιλάς, σε παρακολουθούσα με αμέριστο ενδιαφέρον. Δεν μπορούσα να πάρω το βλέμμα μου απο πάνω σου!»

Είπαν την αλήθεια, το είδα στα μάτια τους.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ήταν εκεί και στήριξαν αυτήν την Ζωγραφήγηση. Το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού και το Ίδρυμα Ωνάση".

Μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα το e-book και την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (Δημιουργός: Κώστας Διαμαντής, 3D Graphics and Game Developer, Software & Media Administrator, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση) για συσκευές android ΕΔΩ.

Πιο διαβασμένα