ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άμεση ανάγκη για στήριξη του κτηνοτροφικού κλάδου

"Οι καταστροφικές συνέπειες στο σημαντικό αυτό κλάδο της οικονομίας θα είναι τεράστιες εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξής του", σημειώνει στην αναφορά της η βουλεύτρια Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Παπανάτσιου
Άμεση ανάγκη για στήριξη του κτηνοτροφικού κλάδου

Η ελληνική κτηνοτροφία βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση λόγω των υψηλών τιμών των ζωοτροφών, του υψηλού κόστους του ρεύματος και του πετρελαίου, των υπερβολικών και άστοχων περικοπών στην Ενιαία Ενίσχυση. Οι καταστροφικές συνέπειες στο σημαντικό αυτό κλάδο της οικονομίας θα είναι τεράστιες εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξής του.

Για τους παραπάνω λόγους η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ Κατερίνα Παπανάτσιου κατέθεσε ως αναφορά το Ψήφισμα της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας Κτηνοτρόφων (Σ.Ο.Ε.Κ.) που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις 16-11-2021 .

Στο Ψήφισμά της η Σ.Ο.Ε.Κ. αναφέρεται στην σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι κτηνοτρόφοι, παρά την ωραιοποιημένη κατάσταση που καλλιεργεί η σημερινή ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και τονίζουν την απουσία της συμμετοχής των αντιπροσώπων τους στις σοβαρές αποφάσεις του Υπουργείου, γεγονός που απεικονίζεται στα αποτελέσματα των αποφάσεων αυτών.

Η Σ.Ο.Ε.Κ. στο Ψήφισμά της καταθέτει σειρά αιτημάτων που πρέπει άμεσα να ικανοποιηθούν από το ΥΠΑΑΤ και καλεί τη πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αφουγκραστεί τους κτηνοτρόφους κι επί τέλους να πάρει τις σωστές αποφάσεις, για το καλό της Ελληνικής κτηνοτροφίας.