ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Απόψε το ανοιξιάτικο "ροζ φεγγάρι"

Η πανσέληνος Απριλίου που θα συμβεί απόψε έχει ονομαστεί και "ροζ φεγγάρι".
Απόψε το ανοιξιάτικο "ροζ φεγγάρι"
Το φεγγάρι ανατέλλει επάνω από το κάστρο Παλαμήδη στο Ναύπλιο 18/04/2019: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Όμως, παρά το χρωματιστό του όνομα, το φεγγάρι δεν θα βαφτεί ροζ. Ο χαρακτηρισμός "ροζ φεγγάρι" προέρχεται από το χρώμα του άνθους ενός λουλουδιού (Wild Ground Phlox) που ανθεί αυτή την εποχή στην Βόρεια Αμερική.

Επίσης, το φεγγάρι θα φαντάζει μεγαλύτερο λόγω του ότι πριν από τρεις ημέρες είχε φθάσει στο περίγειο, δηλαδή η τροχιά του το έφερε πιο κοντά στη Γη. Σημειώνεται ότι η απόσταση του φεγγαριού από τη Γη κυμαίνεται ανάμεσα στα 356,410 και 406,740 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε πανσέληνο δίδεται ένα ψευδώνυμο που συχνά οι ρίζες του εντοπίζονται εκατοντάδες χρόνια πριν, ανάμεσα στους ιθαγενείς ή στους πρώτους Ευρωπαίους που κατέκτησαν την Αμερική.

"Ροζ Φεγγάρ"» είναι απλά ένα παραδοσιακό όνομα για την πανσέληνο του Απριλίου. Στο Old Farmer`s Almanac υπάρχει ένα ξεχωριστό όνομα για την πανσέληνο του κάθε μήνα, που αποδίδεται στις "φυλές των Αλγκονκέν/ Αλγκονκίνων που ζούσαν σε περιοχές από τη Νέα Αγγλία μέχρι τη Λίμνη Σουπίριορ".

Ο όρος "ροζ φεγγάρι" φαίνεται ότι αναφέρεται στην εμφάνιση ενός ροζ άνθους (wild ground phlox), σύμφωνα με το Almanac.

Έτσι λοιπόν απόψε μπορεί να μην δούμε ροζ φεγγάρι, ωστόσο, άλλες φορές, το φεγγάρι μπορεί να φαίνεται κίτρινο, πορτοκαλί ή ακόμα και κόκκινο, ανάλογα με τις συνθήκες.

πηγή: euronews.gr

Πιο διαβασμένα