ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Να ανακληθεί η μείωση των συντάξεων αναπηρίας και χηρείας

Το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή του ζητά να ανακληθεί η μείωση στις αναπηρικές και χηρείας συντάξεις που προσπάθησε να περάσει η κυβέρνηση "λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος"
ΜέΡΑ25: Να ανακληθεί η μείωση των συντάξεων αναπηρίας και χηρείας

"Πρόκειται για μία ακόμα απαράδεκτη ρύθμιση σε βάρος των πιο ευάλωτων από τους συνταξιούχων μας, τους οποίους η Μητσοτάκης Α.Ε. δεν διστάζει να τους φτωχοποιήσει περαιτέρω, την ώρα που δήθεν παρουσιάζει τα διάφορα «success story» της στην οικονομία" αναφέρει χαρακτηριστικά για την μείωση κατά έως και 268 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, η Κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει στα μουλωχτά μία ακόμα μείωση στις αναπηρικές αυτή τη φορά συντάξεις και τις συντάξεις χηρείας. Πρόκειται για μια κατάπτυστη διάταξη που πλήττει κατάφωρα το εισόδημα των συγκεκριμένων συνταξιούχων την ώρα που ο υποκριτής κ. Μητσοτάκης δήθεν τους μοίραζε χριστουγεννιάτικους «μποναμάδες».

Το έγκλημα αυτό βέβαια, του οποίου δεν ντράπηκε να υπεραμυνθεί κιόλας ο φερόμενος ως Υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης, είναι διαμνημονιακό, καθώς πατάει πάνω στον αντιασφαλιστικό νόμο του 2016 του κ. Κατρούγκαλου της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε προγενέστερους μνημονιακούς ασφαλιστικούς νόμους του συνόλου των κομμάτων του μνημονιακού τόξου.

Πρόκειται για μία ακόμα απαράδεκτη ρύθμιση σε βάρος των πιο ευάλωτων από τους συνταξιούχων μας, τους οποίους η Μητσοτάκης Α.Ε. δεν διστάζει να τους φτωχοποιήσει περαιτέρω, την ώρα που δήθεν παρουσιάζει τα διάφορα «success story» της στην οικονομία, αλλά η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και η ενεργειακή φτώχεια χτυπάει ως μια Νέα Λιτότητα τους πολλούς.

Καλούμε την ξεδιάντροπη ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και την κυνική Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσουν την απαράδεκτη αυτή εγκύκλιο που έρχεται να μειώσει κατά έως και 268 ευρώ τις συντάξεις αυτές και να σταματήσουν το παιχνίδι των ευθυνών για το ποιο από τα μνημονιακά κόμματα είναι το πιο ανάλγητο απέναντι στους συνταξιούχους."

πηγή: news247.gr