ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με... πρωτοχρονιάτικο τρέξιμο μπήκε το 2022 για τον ΣΔΥ Βόλου

Η πρώτη ημέρα του νέου έτους επιφύλασσε για τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου την καθιερωμένη εορταστική προπόνηση, η οποία έγινε το πρωί του Σαββάτου (1/1) από την παραλία του Βόλου με προορισμό τα Πευκάκια και με επιστροφή
Με... πρωτοχρονιάτικο τρέξιμο μπήκε το 2022 για τον ΣΔΥ Βόλου

Μετά τις ευχές για το 2022, οι δρομείς έτρεξαν 5 ή 10 χιλιόμετρα, ενώ στο τέλος τους περίμενε η έκπληξη με τη βασιλόπιτα που έφερε ο Νίκος Μήλιος, και τυχερό τον Σπύρο Τρύφωνος ο οποίος κέρδισε το φλουρί.  

Όλοι φόρεσαν τον κοινό αριθμό 2022 για ενθύμιο, που δημιούργησε η Πόπη Παπαγεωργίου και ανέλαβε να εκτυπώσει ο σύλλογος. Όσοι δεν μπόρεσαν να βρεθούν στην κοινή προπόνηση, έτρεξαν σε άλλη ώρα ή μέρος, όπως μπορούσαν, ακόμη και στην Στυλίδα, τη Θεσσαλονίκη, την Δράμα όπου βρέθηκαν αντίστοιχα οι Άρης Γεωργαντάς, Λίνα Παπακυριαζή, Χρήστος Βαργιαμίδης. Στη Γορίτσα έκαναν εορταστική προπόνηση άλλα 6 μέλη του ΣΔΥ Βόλου. 

Για την ιστορία, στις εορταστικές προπονήσεις της Πρωτοχρονιάς καταγράφηκαν οι εξής δρομείς, ενώ δεκάδες άλλοι εκτός από αυτούς έτρεξαν μεμονωμένα:

Αντώνης Αλεξανδρής
Θανάσης Αλεξίου
Φανή Βαλιάντζα
Χρήστος Βαργιαμίδης
Μάνος Βογιατζάκης
Λάζαρος Βούλγαρης
Άρης Γεωργαντάς
Πέτρος Γεωργούλας
Ανθούλα Γιακά
Χρήστος Γκουβάνης
Λίνα Δανιηλίδη
Μαρία Διαμαντοπούλου
Αντώνης Δροσινός
Παντελής Ζήσης
Τζώρτζια Ιωάννου
Γιώργος Καλαντζής
Πάνος Καλόβουλος
Στάθης Καραδημητρίου
Μίλτος Καραπιπέρης
Τρύφωνας Καραμανλής
Ηρώ Καρασμάνογλου
Βασίλης Καστανάρας
Γιάννης Κατσούρας
Δημήτρης Κοτσίλιος
Ελένη Κουμπή
Στέργιος Κουσκουρίδας
Δημήτρης Κυριακόπουλος
Δημήτρης Κυρίτσης
Χρήστος Κυρτσούδης
Βούλα Μακεδόνα
Γιάννης Μελαχροινάκης
Διονυσία Μανιάτη
Νίκος Μήλιος
Απόστολος Μπαρμπούλης
Γιώργος Μπατζιώρας
Κώστας Μπέκας
Ηλίας Νόλης
Δημήτρης Οικονόμου
Γιάννης Παπαδόπουλος
Γιώργος Παπαιωάννου
Νίκος Παπαιωάννου
Κώστας Παλάντζας
Αποστολία Παλάσκα
Λίνα Παπακυριαζή
Ευαγγελία Παπαχρήστου
Σωτήρης Πρέντζας
Έλλη Σαμουηλίδη
Κάλλη Σαράφη
Βάνα Σπύρου
Γιάννης Στάμος
Λένα Ταμπούρη
Ιάκωβος Τζανίδης
Σπύρος Τρύφωνος
Μιχάλης Τσαλόγλου
Ελευθερία Τσιρτόγλου
Γιώργος Τσοκάνης
Κώστας Χατζηευφραιμίδης

 

Άνοιξαν οι εγγραφές για το 1ο Κριθαριά Trail

Το Κριθαριά Trail είναι ο πιο παραθαλάσσιος αγώνας  trail της Ελλάδας, με διαδοχικές παραλίες να δεσπόζουν και να μαγεύουν, και με φόντο στο 4ο χιλιόμετρο της διαδρομής το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου σε βράχο στη θάλασσα. Το ντεμπούτο της διοργάνωσης θα γίνει στην Κριθαριά Μαγνησίας στις 30 Ιανουαρίου 2022. Είναι ένας αγώνας που θα εντυπωσιάσει κάθε αγωνιζόμενο, αλλά και θα τον δυσκολέψει, καθώς παρότι οι κλίσεις δεν είναι παρατεταμένες, είναι όμως διαρκείς. Αναλυτικό αφιέρωμα για τον νέο αγώνα θα δημοσιευθεί από τον ΣΔΥ Βόλου την επόμενη εβδομάδα. 

Αποστάσεις αγώνων 

α) 8,3 χιλιόμετρα TRAIL με υψομετρική 350 μέτρων
β) 6.500 μέτρα ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ τύπου “urban trail” (άσφαλτος) με υψομετρική 165 μέτρων στη διαδρομή Κριθαριά - Μάραθος - Άγιος Γεώργιος. Οι 2 αγώνες θα γίνουν με διαφορά μεταξύ τους 2 ωρών ώστε όποιος θέλει να μπορεί να τρέξει και στους δύο. Ποσό συμμετοχής για κάθε αγώνα : 5 ευρώ.
γ) Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων, φυσικά χωρίς ποσό συμμετοχής. 

Το 1ο Κριθαριά Trail 2022 θα διοργανωθεί από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, με τη συνδιοργάνωση, ή υποστήριξη, ή υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Κριθαριάς «ο Νέος Απόστολος». 

Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Οι εγγραφές γίνονται στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου, στο https://voloshalfmarathon.gr στην κατηγορία «ΝΕΑ». Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.