ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για φιλανθρωπικό σκοπό ο πρώτος αγώνας του 2022 με συμμετοχή του ΣΔΥ Βόλου στα Λευκόγεια Νευροκοπίου

Η πρώτη συμμετοχή σε αγώνα για το νέο έτος έγινε από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στα Λευκόγεια Νευροκοπίου Δράμας, στο "Frozen Peaks - Frozen Lakes 2022"
Για φιλανθρωπικό σκοπό ο πρώτος αγώνας του 2022 με συμμετοχή του ΣΔΥ Βόλου στα Λευκόγεια Νευροκοπίου

Ο αγώνας ήταν απόστασης 15 χιλιομέτρων και πραγματοποιήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό: "Τρέχουμε στο πιο κρύο μέρος της Ελλάδας στον Βορρά για τους συνανθρώπους μας σε ένα από τα πιο ζεστά μέρη της Ελλάδας στον Νότο", ανέφερε η διοργάνωση, που έγινε για να διατεθούν όλα τα έσοδα στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου Κρήτης. Η εκκίνηση δόθηκε στην Κ. Πλατεία Λευκογείων, και η διαδρομή κινήθηκε γύρω από τη λίμνη που φέρει το ίδιο όνομα. Ο Ντίνος Πεταλωτής και η Φανή Χασιώτη ήταν τα μέλη του ΣΔΥΒ που αγωνίστηκαν στα Λευκόγεια, μαζί με συνολικά 157 δρομείς. 

Το μεγαλύτερο βάρος από τις δράσεις του ΣΔΥ Βόλου δίνεται βέβαια αυτό το διάστημα για τη διοργάνωση του 1ου Κριθαριά Trail που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος την Κυριακή 30 Ιανουαρίου. Ο αγώνας θα γίνει κανονικά και με ασφάλεια, με σχολαστική τήρηση από τον ΣΔΥΒ του πρωτοκόλλου που ορίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους αγώνες δρόμου και βουνού. Τα νέα είναι ευχάριστα για όσους θέλουν να κάνουν τις προπονήσεις τους στη διαδρομή, καθώς ο Γιώργος Καλαντζής ξεκίνησε διακριτική - οικολογική σήμανση στη διαδρομή, που θα την ολοκληρώσει τις επόμενες ημέρες. Οι κορδέλες θα μπούνε μόνο το τελευταίο διήμερο πριν τον αγώνα για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, και βέβαια όλα, και η σήμανση, θα αφαιρεθούν την επόμενη του αγώνα. Στο μονοπάτι Άγιος Στέφανος - Κριθαριά υπάρχουν επίσης μόνιμα κόκκινα μικρά σημάδια με τον τρόπο που προβλέπεται στη χώρα μας και διεθνώς για τη σήμανση των μονοπατιών.

Μερικές ημέρες πριν έγινε μάλιστα το πρώτο test event στις δύο διαδρομές του 1ου Κριθαριά Trail από μέλη του συλλόγου. Ο αγώνας είναι ο πιο παραθαλάσσιος trail της Ελλάδας, με διαδοχικές παραλίες να δεσπόζουν και να μαγεύουν, και με φόντο στο 4ο χιλιόμετρο της διαδρομής το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου σε βράχο στη θάλασσα. Οι αποστάσεις των αγώνων είναι : α) 8,3 χιλιόμετρα TRAIL με υψομετρική 350 μέτρων. β) 6.500 μέτρα ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ τύπου “urban trail” (άσφαλτος) με υψομετρική 165 μέτρων στη διαδρομή Κριθαριά - Μάραθος - Άγιος Γεώργιος. Οι 2 αγώνες θα γίνουν με διαφορά μεταξύ τους 2 ωρών ώστε όποιος θέλει να μπορεί να τρέξει και στους δύο. Ποσό συμμετοχής για κάθε αγώνα : 5 ευρώ. γ) Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων, φυσικά χωρίς ποσό συμμετοχής. 

Το 1ο Κριθαριά Trail 2022 θα διοργανωθεί από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, με τη συνδιοργάνωση, ή υποστήριξη, ή υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Κριθαριάς «ο Νέος Απόστολος». Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας. Οι εγγραφές γίνονται στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου, στο https://voloshalfmarathon.gr στην κατηγορία "ΝΕΑ". Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Ενόψει της προετοιμασίας για τους αγώνες που ακολουθούν, οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου συνεχίζουν καθημερινά τις προπονήσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές δράσεις του πρόσφατου διαστήματος:

Τrail προπόνηση 20 χιλιομέτρων έγινε στην Τσαριτσάνη από Θεσσαλούς δρομείς, και από τον ΣΔΥ Βόλου μετείχαν ο Θανάσης Κοντογιάννης και ο Απόστολος Μπαρμπούλης. 

Προπόνηση 30 χιλιομέτρων έγινε στην Πάρνηθα, και από τον ΣΔΥΒ συμμετείχε ο Χρήστος Αγνουσιώτης. Ο ίδιος έκανε προπόνηση 2μισυ ωρών με άλλους δρομείς από το καταφύγιο της Αγάλης στην κορυφή της χιονισμένης Δίρφυς.

Ανάβαση από τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας στο Σχιτζουραύλι έκαναν οι Γιώργος Γερογιάννης, Γιάννης Κόκκαλης.

Διήμερο στον χιονισμένο Όλυμπο από τον Στάθη Καραδημητρίου που διέσχισε το ΚΕΟΑΧ, μέχρι το καταφύγιο Μιγκοτζίδη.

Η πρώτη πεζοπορία της χρονιάς έγινε από τον Χρήστο Μπάντη και φίλους στην πανέμορφη διαδρομή 21 χιλιομέτρων : Μονοπάτι Κενταύρων - Σανατόριο Καραμάνη - Πύργος ΟΤΕ και επιστροφή. Οι ίδιοι έκαναν μερικές ημέρες μετά τη διαδρομή μέσα στην ομίχλη, σε Άγιο Ονούφριο - Σταγιάτες - Αγία Παρασκευή Μακρινίτσας. 

Trail προπόνηση στο Πήλιο 25 χιλιόμετρα πραγματοποίησαν οι Ζήνωνας Λουλούδης, Σωτήρης Πρέντζας, Γιώργος Τσοκάνης.

Σημειώνεται επίσης ότι μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου έδωσαν το "παρών" και στα Θεοφάνεια στην γραφική εκκλησία Παναγία "Τρύπα" Γορίτσας Βόλου, και έπιασαν και τον σταυρό. 21 ήταν οι κολυμβητές, 11 γυναίκες και 10 άνδρες, κυρίως μέλη των Συλλόγων Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Ιάσονας και Νηρέας, και του ΣΔΥΒ. Ο σταυρός ρίχτηκε 3 φορές στη θάλασσα, και κατά σειρά τον έπιασαν την πρώτη φορά ο Γιώργος Δοδόλιας, τη 2η ο Σωκράτης Μητρογώγος και η Ελένη Γεωργατζή μαζί, και την 3η ο Ηλίας Νάνος. Για τον σταυρό έπεσαν επίσης από τον ΣΔΥ Βόλου οι Χρήστος Βαλιάντζας, Γρηγόρης Καλλιγάς, Τάσος Καραστρατής, Βούλα Μακεδόνα, Ηλίας Μακρυγιάννης, Κώστας Παλάντζας, Κάλλη Σαράφη.