ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Εφυγε" ο Θύμιος Αλεξίου

Εφυγε από τη ζωή χθές Τρίτη (11/1) σε σε ηλικία 70 ετών κι έπειτα απο πολύμηνη και γενναία μάχη με τον καρκίνο, ο γνωστός στην τοπική κοινωνία και ευρύτερα στην Μαγνησία, Ευθύμιος Θ. Αλεξίου, πολιτικός μηχανικός, πρώην δημοτικός σύμβουλος, ενεργός πολίτης και αγωνιστής
"Εφυγε" ο Θύμιος Αλεξίου

Ως πολιτικός μηχανικός δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά σε όλη την Μαγνησία και ιδιαίτερα στην περιοχή του Βελεστίνου, διατηρώντας τεχνικό γραφείο εκεί από το 1980 και μέχρι τη συνταξιοδότησή του, αφήνοντας το επιστημονικό και επαγγελματικό αποτύπωμα του σε πλήθος οικοδομών.

Ακόμη διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος για δύο θητείες επί δημαρχίας Β. Καραμπερόπουλου, έχοντας έντονη παρουσία στα δημοτικά πράγματα του Βελεστίνου με επισημάνσεις προβλημάτων, σύνταξη μελετών, προτάσεις και  διεκδίκηση -σε όλα τα επίπεδα εξουσίας- λύσεων για θέματα του Δήμου. 

Ως ενεργός πολίτης και αγωνιστής ήταν "παρών" στους λαϊκούς αγώνες και μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ αγωνίστηκε και συμπορεύτηκε με αυτό για μία δίκαιη κοινωνία χωρίς ταξικές διακρίσεις και προνόμια.

Κοφτερό μυαλό, ακέραιος, δίκαιος, ειλικρινής, καθαρός στις συναλλαγές του, δεν "έπαιξε" με την εξουσία διατηρώντας μέχρι τέλους την προσωπική του αξιοπρέπεια, αξιοπιστία και άποψη.