ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Και η 1η ΤΑΞΑΣ Στεφανοβικείου στα σημεία για δωρεάν test την Κυριακή

Στα σταθερά σημεία επιβεβαιωτικού ελέγχου προστέθηκε το στρατόπεδο "ΥΠΛΓΟΥ (ΠΒ) ΠΕΡΙΣΣΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ" στο Στεφανοβίκειο με δωρεάν τεστ τις Κυριακές, 9:00-15:00
Και η 1η ΤΑΞΑΣ Στεφανοβικείου στα σημεία για δωρεάν test την Κυριακή

Τα σημεία στη Μαγνησία όπου μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test τα Σαββατοκύριακα είναι τα εξής:

1. ΣΤΕΠ ΒΟΛΟΥ ΣΤΡΔΟ «ΣΧΗ (ΠΖ) ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» 38446 Ν. Ιωνία Βόλος - 9:00 - 15:00 (Κυριακή).

2. 1η ΤΑΞΑΣ ΣΤΡΔΟ «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΒ) ΠΕΡΙΣΣΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ», 37500, Στεφανοβίκειο Μαγνησίας 9:00 - 15:00 (Κυριακή).

3. 111 ΠΜ, 37100, Αλμυρός Μαγνησίας 9:00 - 15:00 (Κυριακή).

Eπίσης, στην σελίδα του ΕΟΔΥ στα σταθερά σημεία δειγματοληψίας αναφέρεται το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, Δευτέρα - Παρασκευή, 12:00 - 15:00.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ),  στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2,  προχωρούν σε διεύρυνση του Δικτύου Σταθερών Σημείων Δειγματοληψίας προς ανίχνευση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Τα σταθερά σημεία σε όλη την επικράτεια είναι πλέον 357. 

Σε αυτά τα σημεία μπορούν να υποβάλλονται δωρεάν σε ταχύ τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 (rapid test) όλοι οι πολίτες αδιακρίτως, έχοντας μαζί τους κάποιο ταυτοποιητικό έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους. Σε περίπτωση κατά την οποία προσέλθουν πολίτες τρίτων χωρών, απαραίτητη είναι η προσκόμιση του Passenger Location Form (PLF).

Η βεβαίωση του αποτελέσματος θα αποκτάται μετά από είσοδο στην εφαρμογή gov.gr, κάνοντας χρήση των κωδικών TAXIsnet και eudcc.gov.gr κάνοντας χρήση του PLF για πολίτες τρίτων χωρών.