ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράσεις - προτάσεις για την αναμόρφωση των αθλητικών υποδομών

Από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Χαράλαμπο Πάσχο
Δράσεις - προτάσεις για την αναμόρφωση των αθλητικών υποδομών

Την τελευταία πενταετία οι αθλητικές υποδομές στον Δήμο Ρήγα Φεραίου εγκαταλείφθηκαν, γήπεδα και αθλητικοί χώροι έμειναν ασυντήρητοι και δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκαν. Οι χιλιάδες μαθητές, έφηβοι και νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι που θα ήθελαν να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν μετά δυσκολίας μπορούσαν να βρουν έναν αξιοπρεπή χώρο.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν κατανόησε την αναγκαιότητα της νεολαίας του Δήμου να αθληθεί, να προπονηθεί, να ασχοληθεί με μια υγιή ψυχοσωματική δραστηριότητα, όπως είναι ο αθλητισμός ο οποίος καλλιεργεί σημαντικές αξίες που αναβαθμίζουν τον άνθρωπο, όπως είναι η άμιλλα, ο ευγενής συναγωνισμός, η προσπάθεια για το καλύτερο, η αξιοκρατία και η πίστη στο στόχο.

Παράλληλα τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας δεν είχαν την δυνατότητα να βρουν διεξόδους για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, όπου η άθληση και η άσκηση έχουν κομβικό ρόλο στην ζωή μας.

Σε μια εποχή μάλιστα που αυξάνουν οι διάφορες παθήσεις και επείγει η ένταξη των αθλητικών δράσεων στην καθημερινότητά μας, ο τόπος μας έμεινε χωρίς νέες υποδομές και με ασυντήρητους χώρους προκαλώντας την θλίψη και την απογοήτευση στους δημότες.

Την ίδια στιγμή οι αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία, οι ομάδες του Δήμου μας, αβοήθητες από την απερχόμενη δημοτική αρχή, αλλά μέσα από την προσπάθεια των παραγόντων και των αθλητών καθώς και την στήριξη των φιλάθλων προσπαθούν να σταθούν επιτυχώς στα πρωταθλήματά τους διαφημίζοντας και προβάλλοντας τον τόπο μας.

Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστική περίπτωση εγκατάλειψης μιας αθλητικής υποδομής από το Σκοπευτήριο Ριζομύλου που αντί η σημερινή δημοτική αρχή να το αναδείξει σε κέντρο διεξαγωγής αγώνων από όλη την Ελλάδα μετά και τις επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, το οδήγησαν στην αφάνεια και την πλήρη απαξίωση.

Ένας σημαντικός αθλητικός χώρος για τον οποίο οι απερχόμενοι διοικούντες δεν είχαν ούτε σχέδιο ούτε πρόγραμμα πώς θα το αναδείξουν καθιστώντας τον τόπο μας ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.

Παράλληλα δεν αξιοποιήθηκαν οι πανέμορφοι φυσικοί τόποι του Κεραμιδίου και του Βένετου, όπου μπορούν να αναπτυχθούν την καλοκαιρινή περίοδο ποικίλες δράσεις προσελκύοντας παιδιά και νέους από διάφορες περιοχές.

Το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί μπροστά» καλύπτει τις ανάγκες όλων των δημοτών με την στήριξη των αθλητικών συλλόγων και σωματείων και την δημιουργία νέων υποδομών και χώρων που εξυπηρετούν το παιδί, τον έφηβο, τον νέο και τον ενήλικα. Αθλητικοί χώροι που θα δώσουν διέξοδο και στις γυναίκες του Δήμου για να αθλούνται και να ψυχαγωγούνται.

Και έχουμε σχέδιο για την αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την αναβάθμιση των γηπέδων και άλλων αθλητικών κέντρων.

Στο πλαίσιο αυτό οι δράσεις μας και οι προτάσεις για την αναμόρφωση των αθλητικών υποδομών και την υλοποίηση των αντίστοιχων δράσεων είναι οι εξής:
-Κατασκευή σκεπαστής κερκίδας 300 θέσεων και ανακατασκευή χλοοτάπητα στο Στάδιο Βελεστίνου
-Κατασκευή κερκίδων στα γήπεδα Στεφανοβικείου και Ριζομύλου
-Ίδρυση και λειτουργία καλοκαιρινού αθλητικού καμπ σε Βελεστίνο, Κεραμίδι και Βένετο με πλήθος δράσεων για μικρούς και μεγάλους
-Αξιοποίηση και οργάνωση Σκοπευτηρίου Ριζομύλου
-Αθλητικό και Προπονητικό Κέντρο στον Άγιο Γεώργιο το οποίο θα λειτουργεί για όλους τους κατοίκους
-Στήριξη των αθλητικών σωματείων και των τοπικών συλλόγων νέων και ενεργή συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Δήμου τις οποίες θα διοργανώνουμε
-Συντήρηση και αναβάθμιση των μικρών και μεγαλύτερων αθλητικών χώρων στα δημοτικά διαμερίσματα και κατασκευή καινούριων, όπου δεν υπάρχουν
-Στήριξη όλων των αθλητικών δράσεων