ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιδρυτική Διακήρυξη "Ανεξάρτητης κίνησης Βελεστι-Νέων και Χλόης"

Διαβάστε το κάλεσμα της νέας Κίνησης που αφορά τις εκλογές για την ανάδειξη του τοπικού συμβουλίου καθώς και από ποια άτομα απαρτίζεται
Ιδρυτική Διακήρυξη "Ανεξάρτητης κίνησης Βελεστι-Νέων και Χλόης"

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Μέσω αυτής της ανοιχτής επιστολής, με αφορμή τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, θα θέλαμε να απευθυνθούμε προς όλους τους δημότες του Βελεστίνου και της Χλόης. Θέλουμε να κάνουμε γνωστές τις αγωνίες, τους προβληματισμούς μας αλλά και τα σχέδια και το όραμά μας.

Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε μια περιοχή που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα. Η σκιά της Ιστορίας πέφτει βαριά σε κάθε γωνιά του τόπου μας, από τις Αρχαίες Φερές, την Υπέρεια Κρήνη, μέχρι τον Εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή, τον Συνταγματάρχη Σμολένσκι αλλά και τον Οσιομάρτυρα Άγιο Γεδεών και τους ήρωες συμπατριώτες μας του Αλβανικού Έπους. Αυτήν την Ιστορία πρέπει εμείς να τιμήσουμε και να αναδείξουμε.  

Μια περιοχή που δυστυχώς, αν και έχει τεράστιες δυνατότητες, αδυνατεί να ακολουθήσει τα καλέσματα των καιρών. Αυτά τα καλέσματα των καιρών είμαστε εμείς, οι δημότες του Βελεστίνου και της Χλόης, οι τοπικοί επαγγελματίες, οι εργάτες, οι αγρότες, οι επιστήμονες, οι νέοι και οι νέες της περιοχής που πρέπει να αφουγκραστούμε. Όλοι εμείς που, αν και έχουμε όρεξη για προσφορά, εφόδια και ιδέες, δεν βρίσκουμε πρόσφορο έδαφος να κάνουμε πράξη όλα αυτά που οι σύγχρονοι καιροί επιτάσσουν. Πιστεύουμε ότι ο τόπος μας έχει ανάγκη μια ώθηση από νέα άφθαρτα πρόσωπα, τα οποία με ανιδιοτέλεια να ασχοληθούν με τα κοινά. Άτομα να ασχοληθούνε με την τοπική πολιτική σκηνή όχι για προσωπικά πρόσκαιρα οφέλη και αυτοπροβολή, αλλά με κύριο στόχο την ανάδειξη όλου αυτού του πολιτισμικού πλούτου. Με σχέδιο και σωστή οργάνωση να τονώσουμε την τοπική κοινωνία και την οικονομία. Να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες των συντοπιτών μας, μετατρέποντάς τους από απλούς παρατηρητές των γεγονότων σε πρωταγωνιστές της τοπικής κοινωνίας. Να επαναφέρουμε το παραμελημένο Βελεστίνο και την ξεχασμένη Χλόη στη θέση που τους αρμόζει.

Μέσα από ζυμώσεις και ώριμη σκέψη, αποφασίσαμε την δημιουργία ενός ψηφοδελτίου για τη Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου και Χλόης. Βασικά χαρακτηριστικά του η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η διάθεση για προσφορά. Καλούμε όλους τους δημότες απ` όπου και αν προέρχονται , όποιο φορέα και αν εκπροσωπούνε, να συστρατευτούν στο "Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο", να κάνουμε μια νέα Αρχή με νέους - νέες στα τοπικά πολιτικά δρώμενα. Με την στήριξή σας και την ψήφο σας δώστε την ευκαιρία στην "Ανεξάρτητη κίνηση Βελεστι-Νέων και Χλόης" και στους υποψηφίους που θα τη στελεχώσουν, να γίνουνε η φωνή σας στο τοπικό συμβούλιο. 

Θα ενημερώνουμε συνεχώς με τις σκέψεις, τις ιδέες, τις δράσεις μας καθώς και τους τρόπους υλοποίησης τους.

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση για να τη διεκδικήσουμε και να την υλοποιήσουμε. 

Αυτήν άλλωστε είναι η δύναμη σε όλο αυτό το πολιτικό εγχείρημα.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε παγιωμένες τακτικές και νοοτροπίες. 

Το παρελθόν ας αποτελεί φάρο και οδηγό στις επιλογές μας χωρίς να επαναλάβουμε αλλοτινά λάθη και χάσουμε άλλη μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες.

Η ψήφος σας θα είναι η δύναμή μας στο νέο ξεκίνημα.

Η "Ανεξάρτητη κίνηση Βελεστι-Νέων και Χλόης" δεν ήρθε για να διχάσει αλλά για να ενώσει και να δημιουργήσει.

Ενωμένοι λοιπόν προχωρούμε, δυνατοί για τις προκλήσεις που έρχονται. 

ΝΙΚΗΤΕΣ γιατί το μέλλον μας ανήκει.

Γεώργιος Καρτσώνας

Κλεομένης Μούτσιος

Άλκηστη Σαββανάκη

Χρήστος Σαράντης

Θανάσης Χατζηθεοδώρου