ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 250 καλύτερα νεότερα Πανεπιστήμια του κόσμου το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

To Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατατάχθηκε μέσα στα 250 καλύτερα νεότερα πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα αξιολόγησης της Times Higher Education Young University Rankings που απαριθμεί τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου που είναι 50 ετών ή νεότερα
Στα 250 καλύτερα νεότερα Πανεπιστήμια του κόσμου το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από το λογαριασμό του στο facebook o καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δ. Μπογδάνος.

Όπως επισημαίνει, "άλλη μία λίστα αξιολόγησης πανεπιστημίων έρχεται να επιβεβαιώσει την ανοδική δυναμική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Παν. Θεσσαλίας πανάξια κατατάσσεται στα 250 καλύτερα του κόσμου. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους. Παρά την υποστελέχωση και την περιορισμένη χρηματοδότηση, άλλα 6 πανεπιστήμια της χώρας βρίσκονται στις πρώτες 500 θέσεις.

Η κατάταξη του 2022 Young University Rankings του THE αποκαλύπτει τα καλύτερα πανεπιστήμια ηλικίας κάτω των 50 ετών, αξιολογώντας τα σε θέματα διδασκαλίας, έρευνας, διεθνούς προοπτικής και της διασύνδεσής τους με τους παραγωγικούς φορείς και τη βιομηχανία.

Στην πραγματικότητα, η κατάταξη δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία με την The World University Rankings, αλλά οι σταθμίσεις έχουν επαναβαθμονομηθεί, ώστε να αντικατοπτρίζουν τις αποστολές των νεότερων πανεπιστημίων".

πηγή: ertnews.gr