ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Βουλή τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας από το ΚΚΕ

"Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στηΝ Μαγνησία υποβαθμίζεται διαρκώς - Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα Κέντρα Υγείας με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ) είναι τεράστιες", σημειώνεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Στην Βουλή τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας από το ΚΚΕ

Όπως αναφέραται, μετά από επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ διαπιστώσαμε ότι δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες στα πληρώματα ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες στη μεταφορά ασθενών. Επίσης, τα κενά γιατρών ειδικοτήτων καλύπτονται με μετακίνηση μια φορά το μήνα από το Νοσοκομείο Βόλου, η κάλυψη των εφημεριών γίνεται με μετακίνηση γιατρών από Κ.Υ. σε Κ.Υ., το τεχνικό προσωπικό είναι ανύπαρκτο και δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.

Υπάρχει μια πανσπερμία ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, ενώ για την επόμενη πενταετία πρόκειται να συνεχιστεί η συνταξιοδότηση πολλών μόνιμων υπαλλήλων οπότε τα κενά θα πολλαπλασιαστούν και θα καλύπτονται μόνο με συμβασιούχους – επικουρικό προσωπικό, επιβαρύνοντας έτσι τις συνθήκες λειτουργίας των Κ.Υ. και οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στην παραπέρα υποβάθμιση της ΠΦΥ στη Μαγνησία. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου Εργαζομένων στα Κ.Υ. επισήμαναν ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για την υπερωριακή απασχόληση τους τα Σαββατοκύριακα στα εμβολιαστικά κέντρα. Ακόμη και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας τα Κ.Υ. συνεχίζουν να είναι "γυμνά", αναδεικνύοντας τις εγκληματικές ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης.

Επίσης, σε άσχημη κατάσταση βρίσκονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις των Κ.Υ. αφού είναι πεπαλαιωμένες, με πιο χαρακτηριστικά τα τραγικά προβλήματα αυτών της Ζαγοράς και της Σκοπέλου, που είναι υπό κατάρρευση, ενώ συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη θέρμανση αφού οι προμηθευτές καυσίμων μένουν απλήρωτοι.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα λάβει ώστε:
• Να λειτουργήσει στο Κ.Υ. Βελεστίνου το μικροβιολογικό εργαστήριο.
• Να λειτουργήσει το ακτινολογικό εργαστήριο, που εξυπηρετεί κατοίκους από τέσσερις δήμους (Βόλου, Ρ. Φεραίου, Κιλελέρ, Πολυδάμαντα).
• Να στελεχωθεί με παιδίατρο και καρδιολόγο το Κ.Υ. Αλμυρού.
• Να λειτουργήσει το μικροβιολογικό εργαστήριο και το οδοντιατρείο στο Κ.Υ. Αργαλαστής.
• Να στελεχωθεί με παιδίατρο και να εγκατασταθεί οδοντιατρικό μηχάνημα στο Κ.Υ. Ζαγοράς.
• Να προσληφθεί οδοντίατρος Στο Κ.Υ. Σκιάθου.
• Να καλυφθούν οι πέντε (5) οργανικές θέσεις γενικών γιατρών και παθολόγων που είναι ακάλυπτες. Να λειτουργήσει το μικροβιολογικό εργαστήριο στο Κ.Υ Σκοπέλου.
• Να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται και παραμένουν κενές: ενός (1) γενικού γιατρού, ενός (1) παιδιάτρου, ενός (1) οδοντιάτρου, ενός (1) νοσηλευτή – τριας μια θέση (1) οδηγού ασθενοφόρου, στο Κ.Υ. Περιφερειακό Κέντρο Αλόννησου.