ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

MVP σε διεθνή σκακιστική συνάντηση ο Κ. Τσαρσιταλίδης

Ο έφηβος σκακιστής από το Βελεστίνο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης σε διεθνές τουρνουά στην πόλη των Σκοπίων - Εξαιρετικές εμφανίσεις και για το μικρό του αδερφό, Χρήστο
MVP σε διεθνή σκακιστική συνάντηση ο Κ. Τσαρσιταλίδης

Διαβάζουμε αναλυτικά στην ενημέρωση:

Σε διεθνή φιλική συνάντηση (η δεύτερη μέσα σε 4 μήνες) με τα Σκόπια συμμετείχαν δύο ομάδες της Θεσ/νίκης, αποτελούμενες από νεαρούς επίλεκτους σκακιστές διαφόρων Θεσσαλονικιώτικων συλλόγων. Νικήτριες αναδείχτηκαν οι ομάδες της Θεσ/νίκης με σκορ 6-2 στο Α` Γκρουπ (<2200 ELO) και 11-5 στο Β` Γκρουπ (<1600 ELO).

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στα Σκόπια 20 και 21 Απριλίου 2019.

Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχτηκε, όπως και στην πρώτη συνάντηση στη Θεσ/νίκη, ο 15χρονος Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδης από το Βελεστίνο, που ανήκει στην Ε.Σ. Θεσ/νίκης, ο οποίος παίζοντας εκπληκτικά, παρέμεινε αήττητος στο Α` Γκρουπ με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 4 αγώνες.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο γκρουπ συμμετείχε και ο μικρότερος αδερφός του, ο 11χρονος Χρήστος της Ε.Σ. Θεσ/νίκης, ο οποίος επίσης πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις.

Στην ομάδα της Θεσ/νίκης στο Α` Γκρουπ συμμετείχαν επίσης οι Αντώνιος Καλογρίδης και Μιχαήλ Καραμίχος, οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα για την επίτευξη της νίκης.

Εξαιρετικές εμφανίσεις επίσης πραγματοποίησαν οι σκακιστές και σκακίστριες της ομάδας της Θεσ/νίκης στο Β` Γκρουπ. Σ` αυτό συμμετείχαν οι:

Κων/νος Σαχινίδης, Ιωάννης Ποτούλης, Ερμοφίλη Γιαννουλάκη, Θεμιστοκλής Καλογρίδης, Ορέστης-Μάριος Ιακωβίδης, Ανθούλα-Ελπίδα Τσιβελεκίδου, Δήμητρα Αλεξανδρή και Διονύσιος Δελησαβίδης.

Η πρώτη συνάντηση Θεσ/νίκης-Σκοπίων είχε πραγματοποιηθεί στη Θεσ/νίκη 28 με 30 Δεκεμβρίου 2018. Τότε η ομάδα των Σκοπίων είχε επικρατήσει στο Α` Γκρουπ με 5-3 και η ομάδα της Θεσ/νίκης στο Β` Γκρουπ με 12-4.

Αποτελέσματα και στατιστικά του Α` Γκρουπ: http://chess-results.com/tnr433221.aspx?lan=19

Αποτελέσματα και στατιστικά του Β` Γκρουπ: http://chess-results.com/tnr433233.aspx?lan=19

Ενημέρωση για το σκάκι στην Ελλάδα καθώς και όλες τις προκηρύξεις των σκακιστικών αγώνων μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr/