ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου επιστρέφει

Το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου,  σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, επιστρέφει δυναμικά το Σάββατο 19 Μαρτίου, ώρα 19.30, στο κινηματοθέατρο "Αχίλλειον" με το πολυαναμενόμενο  ντοκιμαντέρ "Latin Noir" του συγγραφέα, μεταφραστή και σκηνοθέτη Ανδρέα Αποστολίδη (2020)
Το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου επιστρέφει

Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που αναζητά τη σύνδεση ανάμεσα στις αυταρχικές κυβερνήσεις και το αστυνομικό μυθιστόρημα στη Λατινική Αμερική. Η ταινία ταξιδεύει στην Αργεντινή, στη Χιλή, στο Μεξικό, στην Κούβα και στην Ισπανία και διερευνά πώς μια γενιά διάσημων συγγραφέων, όπως οι Λεονάρντο Παδούρα, Λούις Σεπούλβεδα, Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο ΙΙ, Σαντιάγο Ρονκαλιόλο, οδηγήθηκε στη συγγραφή νουάρ ιστοριών μυστηρίου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ωμή κρατική βία, την αυξημένη εγκληματικότητα και τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρακάμπτοντας την λογοκρισία.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Ανδρέα Αποστολίδη.

Η ταινία είναι στα ισπανικά και τα αγγλικά, με ελληνικούς υποτίτλους. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ. Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με κοινό εμβολιασμένων ή νοσησάντων, με επίδειξη του αντίστοιχου πιστοποιητικού και της αστυνομικής ταυτότητας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του κινηματογράφου και καθ’ όλη τη διάρκεια της προβολής.

Εισιτήρια για την προβολή του Σαββάτου 19 Μαρτίου είναι διαθέσιμα στο κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων «Έντεκα» (Εμπορικό Κέντρο Nakos Center, επί του στενού της οδού Αλοννήσου), Δευτέρα- Παρασκευή, 9:30 – 16:00, και την ημέρα της προβολής στο ταμείο του κινηματοθέατρου "Αχίλλειον".

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cinedoc.gr, τη σελίδα του CineDoc Βόλου στο Facebook- CineDoc- Greece (Volos) και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram @cinedocvolos. 
 

Πιο διαβασμένα