ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Κακοκαιρία Φίλιππος - Νέο έκτακτο δελτίο

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία "Φίλιππος" προχώρησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Κακοκαιρία Φίλιππος - Νέο έκτακτο δελτίο
Το Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνο στο πέρασμα της "Ελπίδας" τον περασμένο Ιανουάριο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία που έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο, θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά, οι χιονοπτώσεις:

Σήμερα Παρασκευή (11-03-2022) θα συνεχιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και συγκεκριμένα, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα είναι όμως μικρής γενικά έντασης και παροδικές.

Αύριο Σάββατο (12-03-2022) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται:

α. Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.
β. Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα.
γ. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά -ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.

Την Κυριακή (13-03-2022) οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν και μόνον στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα (14-03-2022), αλλά όχι με μεγάλες εντάσεις. 

Πολικές θερμοκρασίες στη Β. Ελλάδα

Πολικές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός σημειώθηκαν σήμερα, Παρασκευή, τις πρωινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία (-16,1 βαθμούς Κελσίου) να καταγράφεται στο Σέλι Ημαθίας. 
Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής καταγράφηκαν σε:

Σέλι Ημαθίας (-16,1 βαθμούς Κελσίου)
Βλάστη Κοζάνης (-15,5),
Άγιο Παύλο Ημαθίας (-14,3),
Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-13,9),
Άγιο Δημήτριο Ολύμπου (-13,4),
Περτούλι Τρικάλων (-13,1),
Βόλακα Νευροκοπίου (-13,1),
Μεσόβουνο Κοζάνης (-11,8).

πηγή: kathimerini.gr

Πιο διαβασμένα