ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Μητσοτάκης: Μέτρα στήριξης τριών μηνών για αδύναμους και μεσαία τάξη ύψους 1,1 δισ. ευρώ

Το πλαίσιο των μέτρων στήριξης διάρκειας τριών μηνών ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τα οποία θα εξειδικευτούν το πρωί της Πέμπτης από τους αρμόδιους υπουργούς
Μητσοτάκης: Μέτρα στήριξης τριών μηνών για αδύναμους και μεσαία τάξη ύψους 1,1 δισ. ευρώ

 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι η ώρα η πολιτική να θέσει κανόνες στις αγορές. "Πρέπει να δράσουμε ακόμα μια φορά και σε επίπεδο εθνικό", είπε, προσθέτοντας: "Η αναταραχή είναι διεθνής γι’ αυτό και η αντιμετώπιση της δεν μπορεί, παρά να είναι πρωτίστως, υπόθεση της ευρωπαϊκής οικογένειας".

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα μέτρα απευθύνονται στους πιο αδύναμους, αλλά και στη μεσαία τάξη με μελετημένες παρεμβάσεις, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια πολίτες.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: "Οι ρυθμίσεις αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας. Ειδική μέριμνα θα δοθεί στους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα μέτρα θα ισχύουν Απρίλια, Μάιο και Ιούνιο. Οι ρυθμίσεις υπηρετούν δύο αρχές, είναι στοχευμένες, είναι ευθυγραμμισμένες με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική. Είναι μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας. Η υπόσχεσή μου να βρίσκομαι δίπλα στην πολιτική ισχύει όσο ποτέ, χωρίς να κρύβω τα εμπόδια. Ο δρόμος είναι ανηφορικός, αλλά έχουμε τη σωστή πυξίδα, για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Είμαστε πιστοί στις απαιτήσεις των συμμάχων μας, αλλά και απαιτητικοί προς τους συμμάχους μας, κάτι που αφορά και τα εθνικά θέματα. Διεκδικούμε την ενεργειακή μας αυτάρκεια. Η κρίση στην Ουκρανία να σημάνει τη νίκη της ελευθερίας και της δημοκρατίας".

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι δυνάμεις του λαϊκισμού επιχειρούν και πάλι "να διακινήσουν εύκολες και απλοϊκές απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα", λέγοντας ακόμα: "Προτείνουν λύσεις ανεφάρμοστες που χαϊδεύουν αυτιά, αλλά δένουν τα μυαλά και τα χέρια".

"Τα όσα πετύχαμε επί τρία χρόνια μειώνοντας φόρους και εισφορές, πολιορκούνται από την ακρίβεια. Μετά από πρότασή μας, η Κομισιόν επεξεργάζεται παρεμβάσεις στη διαμόρφωση των χονδρικών τιμών φυσικού αερίου", είπε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την εξειδίκευση των μέτρων από τα συναρμόδια υπουργεία την Πέμπτη:

"Αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, θα γίνουν οι ανακοινώσεις μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων στους πολίτες. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους υπουργούς: Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου".

πηγή: ertnews.gr

Πιο διαβασμένα