ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Μεϊκόπουλου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του 304 ΠΕΒ

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου Διοικητικών & Τεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων του 304 Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσης πραγματοποίησε, χθες, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπου συζήτησαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, τις κτιριακές υποδομές και την ανάγκη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του εργοστασίου
Συνάντηση Μεϊκόπουλου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του 304 ΠΕΒ

Εκ μέρους του Σωματείου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Φωτόπουλος Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος κ. Χαχούδης Γεώργιος, ο Γεν. Γραμματέας κ. Πινιάρης Ηλίας και ο Ταμίας κ. Παρισάκης Δημήτριος.
 
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συζήτησαν, αρχικά, με το Βουλευτή για την περικοπή ή και κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας παρά την αυξημένη επικινδυνότητα της εργασίας τους και τις συνθήκες των εγκαταστάσεων. Ο Αλ. Μεϊκόπουλος, που ανέδειξε το ζήτημα με Ερώτηση στη Βουλή, τόνισε ότι είναι απαράδεκτη η μη εξέταση των εκθέσεων επικινδυνότητας και των αποτελεσμάτων των μετρήσεων από τη Διϋπουργική Επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης του επιδόματος και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων του 304 ΠΕΒ ότι θα επιμείνει κοινοβουλευτικά μέχρις ότου υπάρξει ρητή δέσμευση ότι κανένας εργαζόμενος δε θα αποκλειστεί άδικα από αυτό.
 
Στη συνέχεια, συζητήθηκε το μείζον θέμα της έλλειψης προσωπικού που λειτουργεί ως εμπόδιο στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων και τη δημιουργία νέων προοπτικών του εργοστασίου. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν στο Βουλευτή ότι σήμερα το εργοστάσιο λειτουργεί στο 25% του συνολικού προσωπικού που θα έπρεπε να απασχολεί σε σχέση με τις ανάγκες του, ενώ το πρόβλημα υποστελέχωσης αναμένεται να ενταθεί, καθώς τον επόμενο χρόνο θα συνταξιοδοτηθεί σημαντικός αριθμός Τεχνικού Προσωπικού. Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο ενώ και η αναλογία προσλήψεων στο δημόσιο επιτρέπουν την επαρκή στελέχωση που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του εργοστασίου και στην ανάπτυξητης παραγωγικότητάς του στο μάξιμουμ, και στη συνέχεια άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις των εργαζομένων για τη στελέχωση. Τέλος, συζήτησαν ακόμα για την ανάγκη βελτίωσης της ασφάλειας των εγκαταστάσεων.
 
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους του Σωματείου για τη γόνιμη συζήτηση τονίζοντας ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεσή τους για την αποτελεσματική επίλυση των ζητημάτων τους.