ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια ΚΑΡΠΑ - Δηλώσεις συμμετοχής

Με το Γενικό Λύκειο Βελεστίνου ξεκίνησαν τα εβδομαδιαία εκπαιδευτικά σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και με τη χρήση απινιδωτή για όλους τους Δημότες που  διοργανώνουν οι Κοινωνικές δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου - Όσοι δημότες ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ την ερχόμενη Παρασκευή 1 Απριλίου
Ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια ΚΑΡΠΑ - Δηλώσεις συμμετοχής
Εικόνες από το αμφιθέατρο στην Πλατεία Δημοκρατίας

Σήμερα, Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022, εκπαιδευτές ήταν τα μέλη της Ελληνικής ομάδας διάσωσης και εκπαιδευόμενοι οι μαθητές του Λυκείου Βελεστίνου.

Σημαντικό στην προσπάθειά μας το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των μαθητών στην παραπάνω εκπαίδευση.

Εκπαιδευτές και εθελοντές νέα παιδιά μαζί με τους μαθητές μας έδωσαν το καλύτερο μήνυμα σήμερα προσφοράς και ελπίδας.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Αντωνία Χασιώτη, αναφέρει σχετικά: "Ευχαριστούμε τους  Όλγα Ραφαηλίδου, Πρίντζου Ελενα, Γερογιάννη Μαριάννα και τη Φασούλα Γεωργία,  μέλη - εκπαιδευτές της Ελληνικής ομάδας διάσωσης που έκαναν τη σημερινή παρουσίαση με ευχάριστο τρόπο προσεγγίζοντας τους μαθητές και προτρέποντας τους να συμμετέχουν στην πρακτική εκπαίδευση.

Ευχαριστούμε την διευθύντρια του Λυκείου, Μαρία Μπούρα και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου που δέχτηκαν να συμμετέχουν και βοήθησαν στο να γίνει με επιτυχία το παραπάνω εγχείρημα. Επενδύουμε και πιστεύουμε στους νέους μας. Αυτοί μας οδηγούν σε μια νέα πραγματικότητα.

Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι απαραίτητη διαδικασία για να προσεγγίσουμε τον  νέο εθελοντή, να κατανοήσει την έννοια του εθελοντισμού, να γνωρίσει τη φιλοσοφία, τους σκοπούς και το έργο της   και το σημαντικότερο να αλληλοεπιδράσει με τα υπόλοιπα μέλη σε ένα κλίμα επικοινωνίας, αλληλεγγύης, σεβασμού και αποδοχής. 

Για το σκοπό αυτό θα  διοργανώνουμε συχνά όλο το χρόνο σεμινάρια εκπαίδευσης των νέων εθελοντών τα οποία βασίζονται στις αρχές της βιωματικής, μη τυπικής μάθησης".

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ την Παρασκευή 1/4/2022 κατά τις ώρες 16.00 - 21.00.

Η παραπάνω εκπαίδευση θα γίνει στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του Λυκείου Βελεστίνου.

Απαραίτητα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test ή νόσησης.

Θα τηρούνται  τα μέτρα κατά της covid-19

Πληροφορίες - εγγραφές: 2425023794 (Βοήθεια στο σπίτι).