ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται με επιτυχία τα σεμινάρια ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια ΚΑΡΠA στον Δήμο Ρήγα Φεραίου συνεχίστηκαν με τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου Βελεστίνου και του ΕΠΑΛ Βελεστίνου
Συνεχίζονται με επιτυχία τα σεμινάρια ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Η  εξάσκηση των εκπαιδευόμενων  πραγματοποιήθηκε  σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος και στον χώρο του μικρού αμφιθέατρου έξω από το Στάδιο Βελεστίνου, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση έγινε σε ατομικό επίπεδο για κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Εθελοντές, εξειδικευμένοι επιστήμονες - διασώστες από την Ελληνική ομάδα διάσωσης, μέλη της ΕΠΙΖΩ,  του Ελληνικού Σώματος έρευνας και διάσωσης και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η ανοιχτή εκπαίδευση των μαθητών, η δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή σε εθελοντική ομάδα εργασίας .

Από την Ελληνική ομάδα διάσωσης:  η  Όλγα Ραφαηλίδου.

Aπό την ΕΠΙΖΩ οι : Αρχοντής Βασίλης, Ζμπήτας Γεώργιος, Σάκαβου Αγλαία, Νανούλη Δήμητρα, Τσώτας Βαλάντης.

Από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ οι: Χρήστου Δημήτριος, Μπαχάρη Αννα, Ηρακλέους Σταύρος, Τσαγανού Ελένη.

Από την  Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων  Μαγνησίας :Ηλιόπουλο Βασίλη, Παντελή Καίσαρ, Τασττσόγλου Στέλιος, Παναγιώτης Τσιρούνης.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Αντωνία Χασιώτη αναφέρει: "Ευχαριστούμε τους διευθυντές  των σχολείων, Χριστίνα Χολέβα του 2ου Δημοτικού Βελεστίνου, Κωνσταντίνα Πανταζοπούλου του  Γυμνασίου Βελεστίνου,  τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ, Βάιο Λιακόπουλο και τους εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή και τη βοήθεια στη διοργάνωση.

Στις σύγχρονες πολιτείες  αλληλεγγύης πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες και επαρκείς υπηρεσίες επείγουσας φροντίδας για κάθε άτομο σε οποιοδήποτε χώρο και οποιαδήποτε χρονική στιγμή και η επέμβασή τους πρέπει να είναι άμεση.

Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 από  16.00 έως 21.00  στο κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου θα γίνει εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ για τους δημότες. Όσοι έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους να έχουν απαραίτητα μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.