ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου

Τις καλύτερες εντυπώσεις και κριτικές απέσπασε ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου που πραγματοποίησε το μεγαλύτερο εγχείρημα της ως τώρα πορείας του αλλάζοντας τη διαδρομή και θέτοντας διεθνή standards στη διοργάνωση
Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου

Η επίσημη μέτρηση και πιστοποίηση της απόστασης από μετρητή της WA και AIMS, η χάραξη της νέας πορείας που για τα πρώτα 4 χιλιόμετρα περνά και μέσα στην πόλη και τις οδούς Δημητριάδος, Ιάσονος και Λαμπράκη, αύξησαν τις απαιτήσεις για την οργάνωση, και χάρη στη σύμπραξη όλων των φορέων, των υποστηρικτών και των εθελοντών, όλα πήραν άριστα. Η καλύτερη επιβράβευση για όλους, είναι το χαμόγελο ικανοποίησης του κάθε δρομέα που τερμάτισε τον αγώνα, τα σχόλια θαυμασμού που γράφουν στα social media, και που στέλνουν οι αθλητές στη διοργάνωση. Γενικότερα ο Βόλος και η Μαγνησία ωφελήθηκαν πολλαπλά μέσω του αθλητικού τουρισμού που προξένησε ο Ημιμαραθώνιος, και είναι χαρακτηριστικό ότι από βδομάδες πριν, είχαν κλειστεί όλα τα δωμάτια στα ξενοδοχεία του Βόλου και του Πηλίου για το 3ημερο.

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου αποτέλεσε τον πρώτο αγώνα όλων των εποχών στη Μαγνησία που έγινε σε επίσημα μετρημένη διαδρομή, πιστοποιημένη από την World Athletics και την AIMS, έχοντας την έγκριση του ΣΕΓΑΣ. Κάθε επίδοση που επιτεύχθηκε είναι αναγνωρισμένη επίσημα, και θα χρησιμεύει είτε για προκρίσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα για όσους το πέτυχαν, είτε για τις δηλώσεις των δρομέων για τα μπλοκ σε μεγάλους αγώνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με αποκορύφωμα για τη χώρα μας τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. 

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, την Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με υποστηρικτές τους ΣΕΓΑΣ, ΕΟΣΛΜΑ-Υ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, και βέβαια με την πολύτιμη συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας. 

Τα εύσημα αποδίδονται στην Αστυνομική Διεύθυνση, στην Τροχαία, στο Λιμενικό, στη Δημοτική Αστυνομία που έκλεισαν και φύλαξαν τους δρόμους, ενώ η Λ.Ε.Δ. προσέφερε όπως πάντα το ιδιαίτερα σημαντικό της έργο.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στις 9.00 το πρωί της Κυριακής δόθηκε η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου 21.097,5 μέτρων, και 15 λεπτά κατόπιν έτρεξαν οι αγωνιζόμενοι του I Love Volos Run 5km. Στις 11.30 έγιναν οι δύο Παιδικοί Αγώνες. Ο καιρός ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκός, με την Άνοιξη να κάνει την εμφάνισή της παίρνωντας τη θέση της παγωνιάς των προηγούμενων εβδομάδων. Μεγάλος νικητής του Ημιμαραθωνίου στέφθηκε ο Ανδρέας Μαλογιάννης από τη Θεσσαλονίκη με 1:16:53, και ακολούθησε ο Σπαρταθλητής του ΣΔΥ Βόλου Θάνος Γουλομήτρος με 1:17:36, στην επανεμφάνισή του σε αγώνες μετά από 7 χρόνια. Τρίτος ήταν ένας ακόμη Βολιώτης δρομέας, ο Δημήτρης Φράγκος με 1:17:42. Στην κούρσα των γυναικών, εκπληκτική ήταν η Έφη Φλώρου (Νίκη Βόλου) που έτρεξε τον πρώτο της Ημιμαραθώνιο δρόμου και στέφθηκε νικήτρια με 1:21:13, ενώ ήταν 5η και στη γενική-μικτή κατάταξη. Ακολούθησαν η συναθλήτριά της από τη Νίκη Βόλου Αποστολία Τσιτσάκη με 1:31:15, και η Γεωργία Μπαρούτα (Τρίκαλα) 1:33:59.

Στο I Love Volos Run 5km, ο Στέλιος Ντέβις Μόλικο (ΣΔΥ Βόλου) με 18:36 τερμάτισε πρώτος, και ακολούθησαν οι Πέτρος Παπαπαυλίδης 19:52, Αντώνης Κόπανος (Great, ΣΔΥ Βόλου) 19:56. Η Σταυρούλα Παπασακελαρίου (Νίκη Βόλου) με 20:39 αναδείχθηκε νικήτρια, ενώ ήταν μάλιστα και 5η γενικής. 2η ακολούθησε η Μαριλίτα Δεδούση (Νίκη Βόλου) 21:38 και 3η η Δήμητρα Γιαταγάνα (ΑΟ Μαγνησίας) 23:58.

 

Όσον αφορά τις ηλικιακές κατηγορίες του Ημιμαραθωνίου, η κατάταξη έχει ως εξής: 

άνδρες ως 29 ετών

1 Κωνσταντίνος Καρατζάς (Μελίκη) 1:22:45

2 Μιχαήλ Ρούτσης (Άγιος Δημήτριος Αττικής) 1:22:59

3 Todor Anchev (Βόρεια Μακεδονία) 1:24:00

γυναίκες ως 29 ετών

1 Παναγιώτα Μαστροπαναγιώτη (Νίκη Βόλου) 1:38:40

2 Φωτεινή Σβάρνα (ΑΣ Αγίας Παρασκευής Αττικής) 1:40:37

3 Δέσποινα Μπλούκου (OSB Endurance Team) 1:45:52

άνδρες 30 – 39 ετών

1 Γιώργος Κασαπίδης (Orfanidis Running Team, ΣΚΑΔ) 1:21:02

2 Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης (Mountain Training Solutions, ΣΔΥ Βόλου) 1:22:02

3 Λάζαρος Αποστολίδης (Βόλος) 1:27:02 

γυναίκες 30 – 39 ετών

1 Δήμητρα Πουλούλη (ΣΔΥ Βόλου) 1:45:09

2 Μαρία Σολακίδου (Mpagia Runners) 1:56:10

3 Γεωργία Λάμπρου (ΣΔΥ Αγιάς) 2:00:09

άνδρες 40 – 49 ετών

1 Ζήσης Τσουρέλης (ΣΔΥ Βόλου, ΑΟ Μαγνησίας) 1:21:17

2 Βασίλειος Πουρλίδας (ΣΔ Βέροιας) 1:24:18

3 Αγαμέμνων – Δημήτρης Κοτσυφάκης (Panorama Running Team) 1:24:46

γυναίκες 40 – 49 ετών

1 Δήμητρα Χατζημιμίκου (ΣΔΥ Θεσσαλονίκης) 1:36:40

2 Τζούλια Τζουλιάνα (ΣΜΝ Λάρισας) 1:37:41

3 Νατάσα Νασίκα (ΣΜΝ Λάρισας) 1:48:39

άνδρες 50 – 59 ετών

1 Δημήτρης Γραμμένος (Πολύγυρος) 1:23:12

2 Γιώργος Βλαχάκης (Kourkourikis Running Team) 1:28:24

3 Δημήτρης Κυριακόπουλος (ΣΔΥ Βόλου) 1:29:14

γυναίκες 50 – 59 ετών

1 Βάνα Σπύρου (ΣΔΥ Βόλου) 1:45:45

2 Μαρία Διαμαντοπούλου (ΣΔΥ Βόλου) 1:45:56

3 Ευσταθία Ζελεσιάδου (ΣΔ Τρικάλων) 1:53:14

άνδρες 60+ ετών

1 Θεόδωρος Μακρίδης (Makridis Team) 1:35:04

2 Βασίλειος Αργυρούλης (ΣΜΝ Λάρισας) 1:42:20

3 Αλέξανδρος Παπανικολάου (ΟΜ Γιαννιτσών) 1:43:51

γυναίκες 60+ ετών

1 Τζώρτζια Ιωάννου (ΣΔΥ Βόλου) 2:36:35

2 Βούλα Μακεδόνα (ΣΔΥ Βόλου) 2:48:23

Συγκίνησαν και φέτος οι αθλητές ΑμεΑ Νίκος Μαλάτος, Δημήτρης Μπαμπαγεωργόπουλος που έκαναν με καρότσι τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων.

Τα αποτελέσματα μεταδόθηκαν LIVE με την έναρξη των αγώνων διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα, εκτός των άλλων, και από τη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου. Όλοι οι δρομείς έλαβαν δωρεάν ένα ξεχωριστό dri-fit t-shirt μάρκας luanvi βάρους μόλις 90 γραμμαρίων, επιλέγοντας ανάμεσα από 12 σχέδια, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε αγώνα. Ειδικό μετάλλιο κατασκευασμένο μόνο για τον φετινό αγώνα και διαφορετικό ανά απόσταση, έλαβε με τον τερματισμό του κάθε δρομέας, όπως και τα παιδιά των Παιδικών Αγώνων. Εκπληκτικά ήταν τα έπαθλα των νικητών που θεσμοθετήθηκαν από φέτος και θα δίνονται κάθε χρόνο, εμπνευσμένα από το άγαλμα πλησίον της εκκίνησης στην παραλία Βόλου. 

Το "παρών" στη διοργάνωση έδωσαν πολλοί επίσημοι, οι βουλευτές κκ Ζέτα Μακρή, Χρήστος Μπουκώρος, Αθανάσιος Λιούπης, και από τον Δήμο Βόλου ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ κ. Απόστολος Νάσιος. Την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας κ. Ζάκος Σαχίνης.

Η φύλαξη των σάκων των αθλητών έγινε σε 2 αίθουσες στο Πανεπιστήμιο, μία ανδρών και μία γυναικών. Το κυλικείο του Πανεπιστημίου ήταν ανοιχτό, από πρωτοβουλία του Γιάννη Καρανάσιου. Η σηματοδότηση έγινε με αφαιρούμενα αυτοκόλλητα και με ειδικό σπρέι που διέθεσε το κατάστημα χρωμάτων Μαντζίρης, που σβήνει σε ελάχιστες ημέρες, ώστε να μη μείνει κανένα αποτύπωμα στις περιοχές. Την σηματοδότηση έκαναν οι Μάριος Μιχαλόπουλος, Νίκος Μήλιος, Γιώργος Καλαντζής, Κώστας Παλάντζας. Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας Δήμου Βόλου – Γραφείο Αδέσποτων ζώων συντροφιάς – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης και ο αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Ζαρκάδας-Βεργής συνέβαλαν και φέτος για την αρμονική διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Βόλου, με φροντίδα και έλεγχο προς τα ζώα που βρίσκονται στη διαδρομή. Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου απάλλαξε άμεσα από τα απορρίμματα κάθε μέρος της διαδρομής.. Τα πάντα μάλιστα ανακυκλώθηκαν, καθώς ο Ημιμαραθώνιος Βόλου επιβάλλεται να έχει και οικολογικό αποτύπωμα! Οι security του Πανεπιστημίου και ο κ. Δημήτρης Χατζής επίσης συνέδραμαν από τον τομέα τους.

Ο ΣΔΥ Βόλου ευχαριστεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, τον Διευθυντή κ. Λίνο Βίγκλα και τον κ. Γιώργο Ζήκο για τη διάθεση του χώρου όπου επί μήνες γίνονταν οι συνεδριάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής. Ευχαριστεί το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, τον διευθυντή κ. Δημήτρη Κόκκινο, τους καθηγητές κκ Ιωάννη Καραδώντα, Αφροδίτη Καλατζοπούλου, Άσπα Μανταλιανού, Συνοδή Μιχάλη, και τους μαθητές – εθελοντές από το σχολείο, Ευδοξία Βαγδούτη, Αποστολία-Μαρία Γιαννακού, Αντριάνα Γκοτσκάι, Μαρία-Ειρήνη Καλλιγά, Μαρία Κουτσερή, Δέσποινα Μακούχα, Ευθυμία Τριανταφύλλου, Κωνσταντίνα Τζουτζούκου, Σωτήριο Ευθυμίου, Γιάνακ Αλιράι, Παναγιώτη Γλούμη, Ματθαίο Καρανικόλα που όλοι ήταν εθελοντές. 

Σε ετοιμότητα με οχήματα και προσωπικό κατά μήκος της διαδρομής ήταν το ΕΚΑΒ, η κλινική Ελπίς, το κέντρο αποκατάστασης Κένταυρος.

Εκτός όλων των παραπάνω, εθελοντές στον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου ήταν οι εξής. Η διοργάνωση ζητά συγνώμη αν εκ παραδρομής κάποιος δεν αναφέρεται. 

– Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας με οχήματα και με δεκάδες μέλη.

– Εθελοντές – επικεφαλής της γραμματείας ήταν ο Απόστολος Κουτσουμπές και η Ευμορφία Ντόβα. Συνέδραμαν οι Ευαγγελία Παπαχρήστου, Εύη Μυλωνά, Γιάννης Αντωνίου, Χριστίνα Σινιώρη, Γιώργος Φασούλας, Μαρία Διαμαντοπούλου.

 – Υπεύθυνος εθελοντών Μάριος Μιχαλόπουλος.

– Στη διαδρομή Μάριος Μιχαλόπουλος, Νίκος Μήλιος, Κώστας Παλάντζας, Βασίλης Αθανασίου 

– Παιδικός Αγώνας : ο προπονητής στίβου στον Α.Ο.Μαγνησίας Γιώργος Λίταινας και η προπονήτρια στίβου του ΓΣ Βόλου Ματίνα Λίντζου.

– Στην εκκίνηση/τερματισμό Σπύρος Τρύφωνος, Κώστας Κοτρώνης, Θανάσης Αλεξίου, Νίκος Σιδηρόπουλος, Ηλίας Πατσαρούχας, Απόστολος Κουτσουμπές, Ευμορφία Ντόβα, Εύη Μυλωνά, Γιάννης Αντωνίου, Κατερίνα Καραντζιά, Κατερίνα Τσάγγαρη, Μαρία-Ειρήνη Καλλιγά. 

– Στον κόμβο Τελωνίου Σόνια Λούκιτς, Ζήνωνας Λουλούδης, Γιώργος Τσοκάνης.

– Στα Παλιά : Στέργιος Κουσκουρίδας, Ηλίας Κωστούδης, Γιάννης Αργύρης, Γιώργος Φασούλας, Ελευθερία Τσίρτογλου, Χριστίνα Σινιώρη, Δημοσθένης Αλεξανδρής, Αφροδίτη Καλατζοπούλου, 4 μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που προαναφέρονται.

– Εκθεσιακό Κέντρο και Σταθμός Υδροδοσίας : Ευαγγελία Παπαχρήστου, Κατερίνα Κολλημένου, Χριστίνα Ρέππου, Λεωνίδας Παπαχρήστος, Χρήστος Κυρτσούδης, μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που προαναφέρονται.

– Σταθμός Υδροδοσίας στην πλαζ Αλυκών : Γιώργος Καλαντζής, Καλλιόπη Παπαγεωργίου, Γιώργος Ανυφαντής, Αναστασία Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Ιωσήφ Ουζιέλ, και τα παιδιά Βαγγέλης Καλαντζής, Πάνος Χασιακός, Γιάννης Καλαντζής, Μπρούνο Τζορκάι, Ιωάννης Παπαγεωργίου, Ορέστης Καλαντζής, Μάνθος Ανυφαντής.

– Αλυκές, και Σημείο αναστροφής Αλυκές : Νίκος Μόσιος, Δημήτρης Κοτσίλιος, Γιώργος Μερεντίτης.

– φωτογραφίες, βίντεο : Στάθης Καραδημητρίου, Ζήνων Λουλούδης, Κώστας Παλάντζας, Γιάννης Σκουμπρής, Ελευθερία Τσίρτογλου, Βασίλης Αθανασίου, Δημήτρης Sugar. Drone : Κώστας Αναστασίου.

Η EthicSport ήταν ο χορηγός των ενεργειακών τζελ που θα δόθηκαν στον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου, από δικό της προσωπικό. Υδροδοσία εκτός από τον τερματισμό, έγινε από το ΔΙΟΣ σε 4 σταθμούς στον Ημιμαραθώνιο, και σε 1 σταθμό στον αγώνα των 5χλμ. Η ΕΨΑ ξεδίψασε και φέτος όλους τους δρομείς και τα παιδιά που έτρεξαν στους αγώνες.

Χορηγοί του αγώνα είναι οι ZAKCRET – SAUCONY – ETHICSPORT – ΕΨΑ – ΔΙΟΣ – ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ – FRENZY – ΦΙΛΟΜΗΛΑ – ASPIRINA – RUNNINGNEWS.GR. 

Την Δευτέρα 4 Απριλίου ώρα 18.00, θα γίνει στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, η απολογιστική συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΔΥ Βόλου, της Οργανωτικής Επιτροπής του Ημιμαραθωνίου Βόλου και των εθελοντών. Στόχος είναι να καταγραφούν όλες οι υποδείξεις, οι τυχόν ατέλειες, για να φτάσουμε όλοι τον αγώνα του 2023 ακόμη πιο ψηλά. Επίσης θα συζητηθεί η ημερομηνία του 7ου Ημιμαραθωνίου Βόλου 2023 για να προταθεί στις αρχές. Μπορούν να έρθουν και δρομείς που έτρεξαν τον αγώνα και έχουν εικόνα μέσα από αυτόν. Οι αθλητές από όλη της Ελλάδα που έτρεξαν στον αγώνα, παρακαλούνται επίσης να στείλουν τις παρατηρήσεις και τις εντυπώσεις τους, όπως ήδη κάνουν και καταγράφονται.

Όλοι οι εθελοντές έχουν ήδη λάβει ή θα λάβουν στη συνάντηση της Δευτέρας για την προσφορά τους στη διοργάνωση, το t-shirt luanvi του αγώνα, και το αναμνηστικό μετάλλιο. 

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου και ο Ημιμαραθώνιος Βόλου υπόσχονται ότι η αναβάθμιση θα προχωρά κάθε χρόνο, και για το 2023 τίθενται στόχοι που θα προγραμματιστούν μέσα από σχέδιο 12 μηνών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αποδίδονται σε όλους όσοι είτε ως αγωνιζόμενοι, είτε ως υποστηρικτές, εθελοντές, η με οποιονδήποτε άλλο τρόπο γράφτηκαν στην ιστορία του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου. Το ραντεβού δίνεται σε ένα χρόνο από σήμερα, για έναν αγώνα που θα μείνει ακόμη πιο αξέχαστος σε όλους!

Στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου μπορείτε να δείτε περισσότερς φωτογραφίες, και βίντεο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου 2022