ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Βανάκι έγινε αντιληπτό να αφήνει σκυλιά στον σταθμό Βελεστίνου"

Για μαζικές και οργανωμένες μεταφορές αδέσποτων ζώων εντός των ορίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου έκανε λόγο ο δήμαρχος, Δημήτρης Νασίκας, μιλώντας στο Θεσσαλικό Περισκόπιο και την ΕΡΤ Βόλου για το πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της χώρας
"Βανάκι έγινε αντιληπτό να αφήνει σκυλιά στον σταθμό Βελεστίνου"

Ο ίδιος τόνισε ότι εντός του επόμενου διμήνου  πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής σύγχρονου καταφυγίου για αδέσποτα ζώα, στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 400.000 περίπου ευρώ και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος, κ. Δημήτρης Νασίκας, θα πρόκειται για ένα καταφύγιο – πρότυπο, μεταξύ Αερινού και Αγίου Γεωργίου, πάνω στην ΠΑΘΕ, το οποίο προβλέπεται να διαθέτει δικό του κτηνιατρείο.

Μιλώντας για το πρόβλημα, ο δήμαρχος ανέφερε πως, ειδικά σε περιφερειακούς Δήμους, όπως ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, παρατηρείται το φαινόμενο, να εγκαταλείπονται μαζικά και οργανωμένα, ζώα από άλλες περιοχές. Μόλις πριν λίγες μέρες, όπως είπε, έγινε αντιληπτό βανάκι, το οποίο μετέφερε αδέσποτα σκυλιά (άγνωστο από ποια περιοχή ακριβώς), τα οποία άφησε στον εγκαταλελειμμένο – ουσιαστικά- σιδηροδρομικό σταθμό Βελεστίνου.

Μακέτα του υπό δημοπράτηση καταφυγίου αδέσποτων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου - O σχεδιασμός προβλέπει φιλοξενία 30 σκυλιών

"Πρόκειται για ένα πανελλαδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι και θέτουν κάθε φορά, στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων" τόνισε ο κ. Νασίκας, προσθέτοντας, πως, όσον αφορά στο καταφύγιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, έχει μεν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή του, όχι όμως και για τη στελέχωσή του. Για αυτό, θα αναζητηθούν άλλες πηγές πόρων, ενώ σημαντική αναμένεται να είναι η βοήθεια των φιλόζωων του Δήμου, με τους οποίους βρίσκεται σε στενή συνεργασία και – όπως είπε – τους ευχαριστεί για την τεράστια εθελοντική εργασία που προσφέρουν, σε συνεργασία με τις δημοτικές δομές.

Εκτός από τη φιλοξενία αδέσποτων (ο σχεδιασμός προβλέπει 30 σκυλιά), στόχος είναι, αυτό το καταφύγιο – πρότυπο, να λειτουργήσει και ως χώρος, διαμόρφωσης φιλοζωικής παιδείας, με την οργάνωση επισκέψεων σχολείων κλπ.

πηγή: ertnews.gr