ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Th διαλεύκανση του εργατικού ατυχήματος στην Χαλυβουργία ζητά το Συνδικάτο Μετάλλου

Τη διαλεύκανση του εργατικού ατυχήματος στην Χαλυβουργία ζητάει το Συνδικάτο Μετάλλου M. Μαγνησίας "ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ"
Th διαλεύκανση του εργατικού ατυχήματος στην Χαλυβουργία ζητά το Συνδικάτο Μετάλλου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Μετάλλου ν. Μαγνησίας "Μήτσος Παπαρήγας" για το εργατικό ατύχημα που συνέβη στην Χαλυβουργία, στην οποία αναφέρει ότι:

"Την ώρα που η παραγωγή και τα κέρδη της Χαλυβουργίας χτυπάνε «κόκκινο», τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους είναι ανύπαρκτα, επειδή για την εργοδοσία θεωρούνται κόστος.

Αυτό φανερώνει και το τελευταίο εργατικό ατύχημα που συνέβη στο εργοστάσιο του Βελεστίνου, με τον πολύ σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου μας.

Η Χαλυβουργία έχει βαρύ παρελθόν σε εργατικά ατυχήματα και παρόλα αυτά η εργοδοσία δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα οι μεταλλεργάτες να παίζουν κορώνα γράμματα την ασφάλειά τους και την ζωή τους.

Να θυμίσουμε ότι στους Χαλυβουργούς εργάτες παραμένουν οι μειώσεις μισθών που επιβλήθηκαν το 2012, καθώς επίσης και δεκάδες συνάδελφοι, εδώ και χρόνια, δουλεύουν με το άθλιο καθεστώς μηνιαίων συμβάσεων.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων, που διαχρονικά κατ’ εντολή των βιομηχάνων, ψήφισαν Νόμους που κατάργησαν εργασιακά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μείωσαν μισθούς, αποψίλωσαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με αποτέλεσμα να είναι ανύπαρκτα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να επιβάλουν το δίκιο τους απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. Οργανωμένοι σε σωματεία που δεν συμβιβάζονται, δεν τα διπλώνουν και υπερασπίζονται αταλάντευτα την καλυτέρευση της ζωής τους.

Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα και την απόδοση ευθυνών.

Με τον αγώνα μας να διεκδικήσουμε:
-Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
-Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, 5ημερο, 7ωρο, 35ωρο.
-Τακτικό Έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον συνάδελφό μας!"

πηγή: ΕΡΤ Βόλου