ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την αμέσως επόμενη περίοδο η μελέτη για τις εκτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τι δήλωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ροταριανού Ομίλου Βόλου, αναφορικά με τις δημοτικές εκτάσεις σε Αέρινο και Άγιο Γεώργιο και την μελέτη αξιοποίησής τους για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου αλλά και επιχειρηματικού και βιοτεχνικού πάρκου
Την αμέσως επόμενη περίοδο η μελέτη για τις εκτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου υπάρχουν δύο εκτάσεις δημοτικής περιουσίας, για τις οποίες ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε για την εξέταση και την προώθηση της αξιοποίησή τους. Πρόκειται για τις δημοτικές εκτάσεις στο Αερινό, αλλά και μία μεγαλύτερη, στον Άγιο Γεώργιο Φερών.

Έτσι, σε επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή, ξεκίνησε μία συνεργασία με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, η οποία ανέλαβε τη χρηματοδότηση της εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας για την αξιοποίηση των εν λόγω εκτάσεων για τη δημιουργία επιχειρηματικού ή/και εμπορευματικού πάρκου στην περιοχή. Μελέτη που ξεκίνησε, μετά από διευρυμένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιου στο Βελεστίνο και αντίστοιχη απόφαση, και ολοκληρώθηκε, περιλαμβάνοντας εναλλακτικά σενάρια για την αξιοποίηση των δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου, αλλά και επιχειρηματικού και βιοτεχνικού πάρκου στην περιοχή - σε μία λογική μεικτών και συνδυασμένων χρήσεων. Έτσι, για πρώτη φορά θα υπάρχει μελέτη για την αξιοποίηση των δημοτικών εκτάσεων στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τη δημιουργία -εφόσον επιλεγεί από τον Δήμο- εμπορευματικού κέντρου και επιχειρηματικού πάρκου στην περιοχή.

Την αμέσως επόμενη περίοδο, λοιπόν, αφού πλέον το επιτρέπουν και οι συνθήκες της πανδημίας, η μελέτη θα παρουσιαστεί από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ώστε να ληφθεί η όποια απόφαση.