ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Προ των πυλών οι ανακοινώσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος

Όλο και πιο κοντά χρονικά έρχονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το νέο εθνικό σχέδιο στήριξης απέναντι στις αυξήσεις του λογαριασμού του ρεύματος
Προ των πυλών οι ανακοινώσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από παρά πολλές συσκέψεις έχουν διαμορφωθεί οι τελικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα, ενδεχομένως και αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν αποκλείεται να έρθουν στο προσκήνιο ακόμα και αύριο.

Μετά τη χθεσινή απογευματινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας, οι εσωτερικές συζητήσεις συνεχίζονται, προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά το τελικό πλαίσιο θωράκισης καταναλωτών και επιχειρήσεων.

"Οι ανακοινώσεις πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Στόχος μας είναι να βάλουμε φρένο στις παράλογες αυξήσεις. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα. Όταν θα είμαστε έτοιμοι", αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις, που μπορεί να πραγματοποιηθούν και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν αποκλείεται να έρθουν στο προσκήνιο ακόμα και αύριο. Πριν, δηλαδή, από την έναρξη του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, για το οποίο επισημαίνεται ότι δε θα έχει χαρακτήρα εξαγγελιών.

Από εκεί και πέρα, επόμενος χρονικός ορίζοντας είναι αυτός που ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα. Με την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη από το Άμπου Ντάμπι και εν αναμονή της επίσκεψής του στο Λευκό Οίκο.

Πατέλης: Έρχεται "ψαλίδι" στους λογαριασμούς ρεύματος

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, προανήγγειλε τη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναρτώντας στο Instagram ένα ψαλίδι και γράφοντας: "Έρχεται ψαλίδι σε λογαριασμούς ηλεκτρισμού όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων".

πηγή: ertnews.gr

 

Πιο διαβασμένα