ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Ποδηλασίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου θα γίνουν μεθαύριο, Τετάρτη, οι πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες ποδηλασίας με τη συμμετοχή 150 αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα
Οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Ποδηλασίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σήμερα, ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης ανακοίνωσε την πιστοποίηση του ποδηλατοδρόμου 92 χιλιομέτρων στα Κανάλια διαδρομή που θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο των αγώνων.

Ο κ. Σαβελίδης χαρακτήρισε την πιστοποίηση του ποδηλατοδρόμου ως επίτευγμα της Β’θμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας που έχει ως στόχο τον σχολικό αθλητισμό και βοηθά στην επίτευξη του "ευ αγωνίζεσθαι" για τους νέους. Τόνισε βέβαια πως η πιστοποίηση έγινε μετά από ενέργειες της υπεύθυνης σχολικής αγωγής της ΔΔΕ Ιωάννας Ράμου.

"Πετύχαμε την πιστοποίηση μιας πολύ ωραίας διαδρομής και ελπίζουμε να παραδοθεί και στους αθλητές για την αξιοποίηση της. Αξίζουν συγχαρητήρια στην κ. Ράμου, στην ομοσπονδία ποδηλασίας, στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, στην αστυνομία, στο ΕΚΑΒ και σε όσους βοήθησαν στην πιστοποίηση του ποδηλατοδρόμου", δήλωσε ο κ. Σαβελίδης ενώ πρόσθεσε πως έχουν ενημερωθεί οι καταστηματάρχες των δημοτικών ενοτήτων των Καναλίων και του Περιβλέπτου να έχουν ανοιχτά τα καταστήματά τους την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων.

Η κ. Ράμου σημείωσε πως η ποδηλατική διαδρομή ήταν πρόταση των Κώστα και Νίκου Βολικάκη. Όπως ανέφερε η διαδρομή ξεκινά από το γήπεδο των Καναλιών και καταλήγει στο Περίβλεπτο. "Στόχος μας είναι οι πανελλήνιοι αγώνες να διεξάγονται πάντα σε αυτή τη διαδρομή", δήλωσε η κ. Ράμου ενώ ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 120 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Αρχικά θα διεξαχθούν οι αγώνες ατομικής χρονομέτρησης (διαδρομή 15 χλμ. για τα αγόρια και 7,5 χλμ για τα κορίτσια) και θα ακολουθήσει η επίσημη έναρξη των αγώνων αντοχής (95 χλμ. για αγόρια και 60 για τα κορίτσια).

Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκος Βολικάκης, που είναι ο αλυτάρχης των αγώνων, σημείωσε πως οι αγώνες θα διαρκέσουν 2,5 έως 3 ώρες ενώ ευχήθηκε να γίνει ένας καλός αγώνας. Από την πλευρά του ο προπονητής ποδηλασίας και μέλος της Ομοσπονδίας Κ. Βολικάκης, επισήμανε ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναδειχθεί η περιοχή της λίμνης Κάρλας.

πηγή:ert.gr