ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ.Μεϊκόπουλος: "Aτάκες τσέπης, selfies, και για την ταμπακιέρα τίποτα"

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Μαγνησία
Αλ.Μεϊκόπουλος: "Aτάκες τσέπης, selfies, και για την ταμπακιέρα τίποτα"

Τυμπανοκρουσίες, ατάκες, φωτογραφίες, όλα τα είχε η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μαγνησία. Όλα εκτός από … ουσία. Από την ατζέντα του Πρωθυπουργού έλειπαν για ακόμα μία φορά τα κρίσιμα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα της περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε δύο λεπτά για να επισκεφθεί το Νοσοκομείο του Βόλου, που δύο χρόνια τώρα σήκωσε με τραγικές ελλείψεις όλο το υγειονομικό βάρος της πανδημίας. Την τελευταία διετία η Μαγνησία, μόνο, «μέτρησε» εκατοντάδες ανθρώπινες απώλειες από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν θεώρησε κρίσιμο να επισκεφθεί τη μόνη δευτεροβάθμια νοσοκομειακή δομή της περιοχής και να ακούσει το υγειονομικό προσωπικό που δούλεψε με αυταπάρνηση και αυτοθυσία μέσα στην πανδημία.

Δεν θεώρησε σκόπιμο ο κ. Μητσοτάκης να καλέσει και να ακούσει ούτε τους θεσμικούς φορείς της Μαγνησίας για τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης. Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, ΤΕΕ Μαγνησίας, Επαγγελματικό Επιμελητήριο, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της περιοχής, των επαγγελματιών εστίασης και τουρισμού, φαίνεται πως δεν κίνησαν το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού.

Με την τοπική αγορά να «στενάζει» κάτω από το κύμα της ακρίβειας και των συνεχών ανατιμήσεων, τους επιχειρηματίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής να δηλώνουν ότι παραμένουν σταθερά αποκλεισμένοι από τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις μέχρι τώρα ενισχύσεις να έχουν αποδειχθεί παντελώς ανεπαρκείς, ο Πρωθυπουργός δεν βρήκε σκόπιμο να ακούσει την παραγωγική βάση της πόλης.
Το ίδιο αδιάφορος παρέμεινε και σχετικά με τα προβλήματα και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών του Βόλου. Ο Πρωθυπουργός δεν βρήκε χρόνο να ακούσει τους εκπροσώπους των χιλιάδων νοικοκυριών της περιοχής που καθημερινά έρχονται αντιμέτωπα με τις δραματικές αυξήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης και καύσιμα και τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ρεύματος και αεριού.

Τον χρόνο του δεν θέλησε να «σπαταλήσει» ο κ. Μητσοτάκης ούτε για να συζητήσει το μείζον για την πόλη θέμα, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Οι δημοσιευμένες επίσημες έρευνες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που καταγράφουν εκτεταμένη υπέρβαση αιρούμενων μικροσωματιδίων στον αέρα της πόλης, αλλά και σύνδεση των αυξημένων παθολογικών και παιδιατρικών περιστατικών που εντοπίζονται στο Νοσοκομείο Βόλου τις ημέρες που παρατηρείται η υπέρβαση, δεν αφορούν τον Πρωθυπουργό.

Άλλωστε, η δρομολογούμενη με τις ευλογίες της κυβέρνησης δημιουργία εργοστασίου SRF στην πόλη του Βόλου για την παραγωγή τόνων καυσίμου από αστικά απόβλητα, ώστε να διοχετεύονται προς καύση από τις βιομηχανίες που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού, αλλά και η «πολυδιαφημιζόμενη» επένδυση για κατασκευή σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην είσοδο του λιμανιού του Βόλου, είναι ενδεικτικές του ενδιαφέροντος του Πρωθυπουργού για τη διατήρηση της βιωσιμότητας του φυσικού και αστικού  περιβάλλοντος της Μαγνησίας, αλλά και της αναπτυξιακής της προοπτικής.

Προφανώς και οι βιώσιμες επενδύσεις του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα της περιοχής πρέπει να στηρίζονται και να ενισχύονται. Ωστόσο, ο ευρύς αγροτικός και κτηνοτροφικός κλάδος της Μαγνησίας εδώ και καιρό φωνάζει για την παντελή έλλειψη έμπρακτων ενισχύσεων εκ μέρους της κυβέρνησης, που έχει αφήσει τον πρωτογενή τομέα να σηκώνει μόνος του το βάρος της ραγδαίας αύξησης του κόστους παραγωγής.

Αν παρακολουθήσει κάποιος τη σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη, θα νομίζει ότι η Μαγνησία είναι η γη της ευημερίας και η οικονομία της σε δυναμική τροχιά. Φρόντισε να αποκλείσει τους «κομπάρσους» που κινδύνευαν να χαλάσουν το αστραφτερό σκηνικό που στήθηκε, γιατί ως γνωστόν, η Κυβέρνησή του μετρά την αποδοχή των πολιτών από τα χειροκροτήματα που ακούγονται σε κομματικά ελεγχόμενο περιβάλλον.
Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα που προκύπτει είναι η επισφράγιση του «χρίσματος» στο Δήμαρχο του Βόλου για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, του οποίου η αισθητική, όπως φαίνεται, τον εκφράζει παρότι το μισό του κόμμα δόκιμα “βράζει”.