ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΦΕΡΩΝ ΝΕΑ

Ημερίδα παρουσίασης σχολικών δραστηριοτήτων

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 17 Μαΐου η ενημερωτική ημερίδα του σχολείου μας, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζ. Μακρή καθώς και του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δ. Νασίκα, του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κ. Γ. Παπαδάμ, του Συντονιστή Ε.Ε. κ. Ευθ. Λιάπη αλλά και επαγγελματιών της περιοχής του Βελεστίνου
Ημερίδα παρουσίασης σχολικών δραστηριοτήτων

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και είχε ως θέμα την παρουσίαση των σχολικών προγραμμάτων και δράσεων που υλοποιήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά.

Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί του σχολείου μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους τις εμπειρίες και τα βιώματά τους από τη συμμετοχή τους σε σχολικά προγράμματα και καινοτόμες δράσεις.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Βάιος Λιαπόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας την ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριών του Επαγγελματικού Λυκείου όχι μόνο στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στις ποικίλες δράσεις του σχολείου, και σημείωσε ότι η εξωστρέφεια του σχολείου εμπλουτίζει τους μαθητές/τριες με νέες γνώσεις, δεξιότητες, ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους και επίσης τους φέρνει σε επαφή με νέα βιώματα και νέες τεχνολογίες.

Αρχικά, παρουσιάστηκε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ με τίτλο: «Απόκτηση Γνώσεων Και Δεξιοτήτων Μέσω Πρακτικής Άσκησης Σε Μια Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας» και απονεμήθηκαν οι τίτλοι συμμετοχής στους έξι μαθητές/τριες των τομέων «Γεωπονίας, τροφίμων και Περιβάλλοντος» και «Πληροφορικής» που με τη συνοδεία τριών εκπαιδευτικών ταξίδεψαν στην Ισπανία με στόχο την πρακτική τους άσκηση επάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους.

Στη συνέχεια, έγινε η παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης ΜΝΑΕ το οποίο για φέτος αφορούσε τη συλλογή μετεωρολογικών δεδομένων και την ανάλυση της δομής των εδαφών της περιοχής του Βελεστίνου με στόχο τη στήριξη της «Γεωργίας Ακριβείας» από τους τοπικούς αγρότες.

Παράλληλα οι μαθητές/τριες ανέδειξαν την αξία των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων μέσα από τη γνωριμία τους με την αυτόνομη κατάδυση στο πλαίσιο της δράσης «Γνωρίζω την αυτόνομη κατάδυση – Μαθαίνω τον βυθό – Προστατεύω το περιβάλλον», την κατάκτηση νέων γνώσεων μέσα από το πρόγραμμα «Η Ελιά και η σημασία της ως τοπικό και εθνικό προϊόν» - «Ελαιόλαδο: Το δώρο της φύσης στον άνθρωπο», και τη συμμετοχή τους σε πανελλήνια φεστιβάλ και διεθνείς διαγωνισμούς με υλοποίηση έργων, όπως χρηστικές ψηφιακές εφαρμογές, αφίσες, πρότζεκτ ρομποτικής.

Την ημερίδα προλόγισε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή, αναφέροντας πως πρωταγωνιστές στη σημερινή εκδήλωση είναι οι μαθητές/τριες οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες που δίνονται από το υπουργείο και συμμετέχουν στις δράσεις και τα προγράμματα του σχολείου τους, ένα σχολείο το οποίο εξαντλεί όλα τα περιθώρια υλοποίησης εθνικών αλλά και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η δραστηριότητα άλλωστε αυτή του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, αποτέλεσε τον λόγο στον οποίο οφείλεται το επερχόμενο γεγονός μετατροπής του σε Πρότυπο ΕΠΑΛ. Έτσι οι μαθητές/τριες που θα εγγραφούν κατά το σχολικό έτος 2022-23 στο ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου θα αποκτήσουν απολυτήριο και πτυχίο Πρότυπου ΕΠΑ.Λ.

Ο Διευθυντής Βάιος Λιαπόπουλος