ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Oμαλά η πρώτη μέρα των Πανελλαδικών ΓΕΛ στην Μαγνησία

Σήμερα, Παρασκευή (3/6) διεξήχθησαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των αποφοίτων μαθητών των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων στα 22 εξεταστικά κέντρα της ΔΔΕ Μαγνησίας, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας
Oμαλά η πρώτη μέρα των Πανελλαδικών ΓΕΛ στην Μαγνησία

Στις εξετάσεις συμμετείχαν 1233 μαθητές σε σύνολο 1308 και απουσίασαν 75 (ποσοστό συμμετοχής 94,3 %).

Οι εξετάσεις εξελίχθηκαν απόλυτα ομαλά. 

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ συνεχίζονται την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, των Μαθηματικών για τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής, και της Βιολογίας για την Ομάδα Σπουδών Υγείας.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ συνεχίζονται αύριο Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 με το μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα).

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Χαράλαμπο Σταχτέα, τα θέματα εστάλησαν από το υπουργείο Παιδείας από τις 8:30 και μετά. Στις 9:20 έγινε η τελευταία αναπαραγωγή των θεμάτων από το μεγαλύτερο σχολείο της πόλης, στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού. Το υπουργείο έστειλε σε όλα τα σχολεία δυο διευκρινίσεις για το θέμα: στις 9:35 και στις 9:43. Από τα σχολεία της Μαγνησίας διατυπώθηκε εγγράφως προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μόνο ένα ερώτημα σχετικά με τα θέματα, το οποίο προωθήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, που απάντησε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω διευκρίνιση.

Εκτιμάται ότι οι μαθητές δεν δυσκολεύτηκαν στα θέματα τα οποία κρίθηκαν ενδιαφέροντα και ήταν σύμφωνα με το περιεχόμενο της ύλης.