ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διέσχισαν το Δήμο Ρήγα Φεραίου οι ποδηλάτες μαθητές

Έξι είναι οι νικητές των Πανελληνίων Αγώνων Ποδηλασίας για μαθητές Λυκείων από όλη την Ελλάδα που έγιναν σήμερα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για πρώτη φορά στα αθλητικά δρώμενα της Μαγνησίας
Διέσχισαν το Δήμο Ρήγα Φεραίου οι ποδηλάτες μαθητές

Οι αγώνες είχαν τέσσερις κατηγορίες: η μία αφορούσε αγώνα αντοχής 94 χλμ. για μαθητές, η δεύτερη 60 χλμ για μαθήτριες, η τρίτη αγώνα χρόνου για μαθητές μήκους 20 χλμ. και για μαθήτριες 15 χλμ. Στους αγώνες συμμετείχαν πάνω από 130 μαθητές που επευφημήθηκαν από τους παρισταμένους μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου Καναλίων στην εκκίνηση αλλά και στο τέλος των αγώνων.

"Μέχρι φέτος δεν ήταν δυνατόν να γίνουν οι αγώνες στη Μαγνησία καθώς δεν υπήρχε πιστοποιημένη ποδηλατική διαδρομή που πετύχαμε και πιστοποιήσαμε φέτος. Η διαδρομή αυτή ξεκινά από τα Κανάλια, κινείται παραπλεύρως της Κάρλας, το αστικό τοπίο του κόμβου Βελεστίνου, κατευθύνεται προς το Αερινό, και καταλήγει μετά από ένα μεγάλο κύκλο στο Περίβλεπτο. Πρόκειται για μία απόσταση 92 χλμ. πήγαινε και έλα αλλά προσαρμόζεται ανάλογα με τους αγώνες", επισήμανε ο προϊστάμενος Β’θμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από το γραφείο φυσικής αγωγής Β’θμιας Εκπαίδευσης με την αμέριστη φροντίδα της καθηγήτριας Ιωάννα Ράμου και καθηγητών φυσικής αγωγής σε συνεργασία με την Ομοσπονδία ποδηλασίας.

Συνεργάστηκαν δε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, η τροχαία, η πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων. "Ευελπιστούμε οι ποδηλατικοί μαθητικοί αγώνες να γίνουν θεσμός και για την περιοχή μας. Θα θέλαμε δε να εντάξουμε στην πορεία και έναν τρίτο αγώνα ποδηλασίας, το mountain bike στο λόφο της Γορίτσας και στο λόφο των Πευκακίων", ανέφερε ο κ. Σαβελίδης.

πηγή: ert.gr