ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δήμος Βόλου: 20-30 ανεγκέφαλοι τα επεισόδια στην Εθνική, αποκλειστικά υπεύθυνη η Αστυνομία

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Δήμος Βόλου ρίχνει την ευθύνη για τα επεισόδια στο ματς της Εθνικής μας ομάδα με το Κόσοβο (12/6) στην Αστυνομία
Δήμος Βόλου: 20-30 ανεγκέφαλοι τα επεισόδια στην Εθνική, αποκλειστικά υπεύθυνη η Αστυνομία

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, όπως αυτή της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό, όπου χιλιάδες Βολιωτών, ανάμεσά τους πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά, δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και πανηγύρισαν το θρίαμβο της Εθνικής μας ομάδας, παρ’ ολίγο να τιναχθεί στον αέρα από τη δράση 20 – 30 ανεγκέφαλων, που προκαλώντας επεισόδια επιχείρησαν να την αμαυρώσουν.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία, μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την αποτροπή τέτοιων απαράδεκτων και απογοητευτικών φαινομένων, ήταν απούσα και δεν μπόρεσε να δράσει προληπτικά και αποτρεπτικά, παρουσιάζοντας σημάδια ανικανότητας και ανεπάρκειας που χαρακτηρίζουν τον επικεφαλής της, Μιλτιάδη Αλεξάκη.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός προφανώς δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι ο Βόλος και στον τομέα του αθλητισμού έχει αλλάξει σελίδα και με τις μεγάλες διοργανώσεις που η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει οραματιστεί, σχεδιάσει και υλοποιεί, καθίσταται σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα με ό,τι ευεργετικό αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας κοινωνία και οικονομία. 

Αποδεικνυόμενος, λοιπόν, για άλλη μια φορά κατώτερος των περιστάσεων τον καλούμε να επιδείξει στοιχειώδη ευαισθησία και να παραιτηθεί. Είναι άδικο μια πόλη συνεχώς αναπτυσσόμενη και εξελισσόμενη, όπως ο Βόλος μας, να «πληρώνει» την μνημειώδη ανέπαρκειά του και την ακατανόητη, σε σημείο μιζέριας, επιθυμία του (κοινή, είναι η αλήθεια, με μια άλλη ομάδα «παραγόντων» της πόλης) να μην πραγματοποιείται οποιαδήποτε εκδήλωση που θα τον υποχρέωνε να εγκαταλείψει την ραθυμία του και να ασκήσει τα καθήκοντα που του έχει αναθέσει η Πολιτεία.

Αλίμονο όμως αν «αι βουλαί Αλεξάκη και των ομοίων του» σταθούν ικανές να αποτρέψουν ένα διαρκή, επίπονο αγώνα που δίνουμε για να καταστήσουμε, και το επιτυγχάνουμε καθημερινά, τον Βόλο μας μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με μια συνεχώς αναπτυσσόμενη και ευημερούσα κοινωνία»

Τι μετέδωσαν sport-fm και Nova για τα επεισόδια

Αναλυτικά:

Στη δημοσιότητα έρχονται βίντεο από τις συμπλοκές οπαδών της Ελλάδας και του Κοσόβου στο Πανθεσσαλικό αλλά και από την ανταλλαγή καπνογόνων μετά το γκολ του Γιακουμάκη.

Μετά το γκολ του Γιακουμάκη, στη χθεσινή νίκη της Εθνικής μας κόντρα στο Κόσοβο, μια μικρή ομάδα των οπαδών της «γαλανόλευκης» πέταξε καπνογόναστην πλευρά των φιλοξενούμενων οπαδών, οι οποίοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που «βγάζουν» στη δημοσιότητα τα ΜΜΕ από την Πρίστινα, τα πράγματα δεν έμειναν εκεί, αφού είχαμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα και μάχες σώμα με σώμα, πριν επέμβει η αστυνομία.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με όσα μετέδωσε η NOVA, εκτοξεύτηκαν καρέκλες και φωτοβολίδες προς την πλευρά των Κοσοβάρων, ενώ ο Πογέτ με τον Παυλίδη, την ίδια στιγμή, «παρακαλούσαν» τους Έλληνες οπαδούς να μη σημαδεύουν με λέιζερ τους παίκτες των φιλοξενούμενων! Κάτι, μάλιστα, για το οποίο γίνονται συστάσεις σχεδόν από το πρώτο λεπτό του αγώνα!

Επίσης, κάποιος, αμέσως μετά το γκολ, μπήκε με μια ελληνική σημαία στο γήπεδο και καταλαβαίνετε, φυσικά, πώς όλα αυτά έκαναν έξαλλους τους φιλοξενούμενους, με τον Πογέτ και τους διεθνείς να έχουν… πυροσβεστικό ρόλο, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα!

Δείτε τα βίντεο:


 

Το βίντεο από το regista.gr