ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θα παλέψουμε να μη γίνουμε ποτέ αυτό που αντιπάλευες

"Η ζωή είναι στιγμές κι εσύ το ήξερες καλύτερα από όλους μας" - Με έναν συγκλονιστικό επικήδειο λόγο η Μαρία Νιμπή αποχαιρέτησε την πρώτη της ξαδέρφη Βασούλα - Επιθυμία της οικογένειας όποιος επιθυμεί να δώσει κάποιο χρηματικό ποσό στη μνήμη της να βοηθήσει το Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων
Θα παλέψουμε να μη γίνουμε ποτέ αυτό που αντιπάλευες

Αγαπημένη μου Βασούλα,

Πολυαγαπημένη μας κόρη, αδελφή, μάνα, σύζυγε, ξαδέρφη, ανιψιά, φίλη,

Στο ταξίδι που έφυγες το χωρίς γυρισμό, τι λόγια να βρω για να σε αποχαιρετήσουμε γιατί είναι ανείπωτος ο πόνος και τα λόγια ραπίζουν τον λαιμό μου.

Τι λόγια να στείλουμε για να σε συνοδεύσουν για να μη νιώσεις αυτή την άβυσσο που άνοιξε ο θάνατος για μας, την απέραντη μοναξιά, την αίσθηση της εγκατάλειψης.

45 χρόνια τόσο γεμάτα μαζί περάσαμε...πού να χωρέσουν;

Η ζωή είναι στιγμές κι εσύ το ήξερες καλύτερα από όλους μας από νωρίς. Και φρόντισες να ζήσεις με τα παιδάκια σου την κάθε ώρα, το κάθε λεπτό και δευτερόλεπτο, που τα επέτρεψες να μη σε ξέρουν μόνο από φωτογραφίες και κουβέντες τρίτων δανεικές αλλά από ολόδικές τους μνήμες προσωπικά βιωμένες, ριζωμένες και μοναδικές.

Σε έχουν ζήσει και έχουν ζήσει τα λίγα αυτά χρόνια τους κοντά σου σαν μια ολόκληρη ζωή. Και τι δεν κάνατε μαζί, ξαδερφούλα μου... Σαν να ήξερες και να βιαζόσουν να τους τα μάθεις όλα από νωρίς. Και που δεν πήγατε... Και τι δεν τους είπες για τις πανανθρώπινες αξίες, τη στάση και τον τρόπο ζωής που οφείλουν να κρατήσουν στην πορεία της ζωής τους σεβόμενοι τον εαυτό τους, τον συνάνθρωπο, την κοινωνία, τον πολιτισμό, τον τόπο τους, τη φύση, τα ζώα.

Ενεργός πολίτης πάλευες πάντα για τα υψηλότερα, τα ιδανικά και τις αξίες, την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, την ισότητα, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την παράδοση με ήθος, ιδεολογία, ανοιχτό πνεύμα κατά των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων, κατά του ρατσισμού, της βίας και των εγωιστικών παθών που διακατέχουν τον σημερινό κόσμο. Ασυμβίβαστο πνεύμα, αγαπημένη μου, ατρόμητη, ανήσυχη, μειλίχια. Πάντα, με αγαπητικό βλέμμα...

Λόγια αγάπης, βλαχοπούλα μας, πλημμυρίζουν την ψυχή μας και μεγάλος ο πόθος να απαριθμήσω στιγμές που δε θέλουμε να ξεχάσουμε, στιγμές που θέλουμε να κρατήσουμε σφιχτά σαν φυλακτό, με χρώματα ανεξίτηλα όπως ήταν το καθετί που άφησες πίσω σου.

Έδωσες γενναία μεγάλους αγώνες σε όλα τα επίπεδα και ανέβηκες ανηφορικά μονοπάτια...

Θα μου λείψεις πολύ, πάρα πολύ!

Σε όλους όσοι σε αγαπήσαμε και αγάπησες θα λείψεις πολύ!

Σε ευχαριστούμε για όλα, για την εμπιστοσύνη σου, την αγάπη σου, την προσφορά σου, τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε.

Ήσουν ο κυματοθραύστης όταν οι εξωτερικές αλλά και οι εσωτερικές φουρτούνες ανατάραζαν τις σκέψεις, τις ζωές μας.

Εσύ βέβαια, συνέχιζες να προσφέρεις απλόχερα και ανιδιοτελώς πολλά σημαντικά σε όποιον βρέθηκε στο διάβα σου γιατί ήταν γεμάτη φως, καλοσύνη, ευγένεια, εντιμότητα κι αγάπη η καρδιά σου.

Ήσουν χαρισματική, ένας χαρισματικός συνοδοιπόρος. Για μένα εξαιρετικά πολύτιμη!

Καλοκαίρια και χειμώνες από μωρά μαζί... Η πολυαγαπημένη μου και πολυλατρεμένη μου!

Νιώθουμε όλοι μας τόση μεγάλη υπερηφάνεια για σένα και σε αποχαιρετούμε με αισθήματα απεριόριστου σεβασμού κι αγάπης.

Τούτη την ώρα που είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε μπροστά, σου υπόσχομαι πως θα παλέψουμε για να μη γίνουμε ποτέ αυτό που αντιπάλευες.

Αν "κάτι έχετε πάρει" από τη Βασούλα, επικοινωνήστε το γύρω σας. Αξίζει γι` αυτήν, για μας, για τον κάθε άνθρωπο, για ένα καλύτερο αύριο.

Φεύγουν καράβια στο γιαλό και με τα κύματα μιλώ και με τα κύματα μιλώ και το όνειρό μου

Φεύγουν καράβια στο γιαλό κι εγώ σου γνέφω στο καλό κι εγώ σου γνέφω στο καλό παράπονό μου

Καλό ταξίδι, ξαδερφούλα μου! Αγαπημένη μας Βασούλα,

Καλό παράδεισο !

Ο καλός θεός να αναπαύσει την ψυχή σου!

Παράκληση της οικογένειας, όποιος επιθυμεί να δώσει κάποιο χρηματικό ποσό στη μνήμη της Βασούλας Νιμπή, μπορεί να βοηθήσει, συνδράμοντας στο έργο του Σουρλίγκειου Γηροκομείου Καναλίων.

Ο λογαριασμός Τραπέζης του ιδρύματος, που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών του είναι: 

GR8601403130313002101010740

Alpha Bank

ΣOYPΛIΓKEIO IΔPYMA