ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιορτή των λουλουδιών στον παιδικό σταθμό Ριζομύλου

"Λιλιπούτειοι μαθητές φύτεψαν δεκάδες φυτά κι έδωσαν πνοή στο προαύλιο", αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου
Γιορτή των λουλουδιών στον παιδικό σταθμό Ριζομύλου

Αναλυτικά, διαβάζουμε:

Χρώματα και αρώματα και χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε σήμερα το πρωί ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ριζομύλου.

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, οι παιδαγωγοί και οι λιλιπούτειοι θέσπισαν  την Γιορτή Λουλουδιών,  δίνοντας μία ανοιξιάτικη νότα στον προαύλιο χώρο του Παιδικού Σταθμού και στέλνουν το μήνυμα ότι  η φύση και το περιβάλλον είναι πηγή ζωής και  θα πρέπει να  προστατεύονται από όλους.

Συγκεκριμένα, αφού σκάφτηκαν και ποτίστηκαν, στη συνέχεια  φυτεύτηκαν δεκάδες φυτά και λουλούδια στα τρία παρτέρια του Παιδικού Σταθμού. Έτσι  ο χώρος "αναγεννήθηκε" και απέκτησε χρώμα και ζωή και πλέον το προαύλιο του Παιδικού Σταθμού μετατράπηκε σε λουλουδιασμένο κήπο. Στο τέλος της φύτευσης προσφέρθηκαν στους μικρούς μαθητές κεράσματα και αναψυκτικά.

Να σημειωθεί πως η Γιορτή των Λουλουδιών εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος και στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο την Άνοιξη να φυτεύονται πολύχρωμα εποχιακά φυτά και λουλούδια, όπως πανσέδες, πετούγιες κ.ά., ώστε να ομορφαίνει ο προαύλιος χώρος.

 Η αντιπρόεδρος του Ν.Π. κ. Βάσω Παπανικολάου-Χατζοπούλου ανέφερε σχετικά με τη Γιορτή των Λουλουδιών: "Τα παιδιά χάρηκαν σήμερα και με τη βοήθεια των παιδαγωγών και των γονιών τους φύτεψαν λουλούδια και φυτά. Μέσα από μία διαδικασία-παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να δώσουν χρώμα στον προαύλιο χώρο του παιδικού Σταθμού. Η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της δίνει προτεραιότητα στα θέματα παιδείας, πολιτισμού και περιβάλλοντος και στηρίζει τέτοιες δράσεις".

Επισημαίνεται ότι  είναι πολυποίκιλες οι παρεμβάσεις  που έχουν γίνει στους Παιδικούς Σταθμούς  του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ώστε η καθημερινή διαβίωση των παιδιών να είναι θετική και δημιουργική.