ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Βουλή φέρνει ο Αλ. Μεϊκόπουλος το πρόβλημα των υπηρεσιών δόμησης  των μικρών δήμων

Την αποτυχία της κυβέρνησης να στελεχώσει επαρκώς όλους τους δήμους της χώρας ώστε να καλύπτονται αποτελεσματικά οι υπηρεσιακές ανάγκες, στηλίτευσε με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Στη Βουλή φέρνει ο Αλ. Μεϊκόπουλος το πρόβλημα των υπηρεσιών δόμησης  των μικρών δήμων

Αφορμή αποτέλεσε η παράλειψη του αρμόδιου Υπουργού να ανανεώσει εγκαίρως την παράταση της δυνατότητας εξυπηρέτησης των πολεοδομικών αναγκών των μικρών δήμων της Μαγνησίας αλλά και πανελλαδικά από τους μεγαλύτερους, η οποία έληξε στις 31/05/2022.
Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε νομοθετική πρόβλεψη (ν.4915/2022) για υποχρέωση συνδρομής διοικητικής υποστήριξης στους μικρότερους δήμους της χώρας από τους μεγαλύτερους μέχρι τις 31 Μαΐου 2022. «Η εκτεταμένη υποστελέχωση που παρουσιάζουν οι μικρότεροι δήμοι σε κρίσιμες υπηρεσίες τους, σε συνδυασμό με την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις  για την αποτελεσματική λειτουργία όλων των δήμων, οδήγησαν στην υβριδική λύση της κάλυψης των αναγκών των μικρότερων δήμων από τους μεγαλύτερους», τόνισε ο Βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, οι δήμοι της Μαγνησίας στους οποίους δεν λειτουργούσαν Υπηρεσίες Δόμησης, μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μέσω των μεγάλων δήμων του Νομού Μαγνησίας, όπου λειτουργούσαν οι αντίστοιχες υπηρεσίες. Αυτό μέχρι 31/05/2022, όπου θα έπρεπε να έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών δόμησης των μικρών δήμων της Μαγνησίας αλλά και όλης της Ελλάδας. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν φρόντισε για την έγκαιρη στελέχωση των υπηρεσιών των μικρών δήμων, αλλά ούτε και να δώσει έγκαιρη παράταση στη δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολεοδομικών αναγκών των μικρών δήμων της Μαγνησίας από τους μεγαλύτερους.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην παρέμβαση του ο Βουλευτής: «Από τις αρχές Ιουνίου, οι μικροί δήμοι της Μαγνησίας δεν μπορούν πρακτικά να εκδώσουν καμία άδεια δόμησης, ενώ επιστημονικοί φορείς της πόλης όπως το ΤΕΕ Μαγνησίας, έχουν ήδη επισημάνει την ανάγκη να δοθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος παράταση της δυνατότητας εξυπηρέτησης των πολεοδομικών αναγκών των μικρών δήμων από μεγαλύτερους».

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αρθεί ο αποκλεισμός των μικρών δήμων από την έκδοση αδειών δόμησης που προκαλεί πολλαπλά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, καλώντας τον να στελεχώσει επιτέλους επαρκώς τις υπηρεσίες δόμησης όλων των δήμων της Μαγνησίας.