ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Μαγνησία: Συνεδρίασε εκτάκτως η Πολιτική Προστασία εν αναμονή έντονων καιρικών φαινομένων

Μαγνησία: Συνεδρίασε εκτάκτως η Πολιτική Προστασία εν αναμονή έντονων καιρικών φαινομένων
Φωτογραφία: Μουσικό Βαγόνι

Εν αναμονή εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ. καθώς και το Προειδοποιητικό Σήμα της Γ.Γ.Π.Π., πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, υπό την προεδρία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νέων Τεχνολογιών-Μεταφορών και Επικοινωνιών Θεσσαλίας, Ιωάννη Τέα και παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των φορέων για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή μας κατά τις επόμενες ώρες.

Αρχικά ο κ. Τέας ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη συμμετοχή τους στην έκτακτη  συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να γνωρίζει ο κάθε ένας τις αρμοδιότητες του και την περιοχή ευθύνης του, ώστε να υπάρχει άμεση και έγκαιρη παρέμβαση οπουδήποτε και αν χρειασθεί.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Τέας Ιωάννης επισήμανε την ανάγκη περιπολιών από την Αστυνομία και την διακοπή της κυκλοφορίας όπου χρειασθεί και αν αυτό απαιτηθεί είτε σε ρέματα, χειμάρρους ή εκβολές ρεμάτων, είτε σε πολύ επικίνδυνα σημεία. Επιπλέον, οι Δήμοι με τα μηχανήματα έργων που διαθέτουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Παράλληλα οι Δήμοι να προβούν στην ενημέρωση των πολιτών για τα επερχόμενα φαινόμενα και τις σχετικές συστάσεις της Γ.Γ. Πολ. Προστασίας και να δοθούν οι σχετικές οδηγίες προς αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.  Κρίνεται σκόπιμο καθώς η τουριστική περίοδος έχει ήδη αρχίσει, οι Δήμοι μεταξύ άλλων να φροντίσουν για την ενημέρωση των επισκεπτών και τουριστών (σε καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις κλπ).

Η ΠΕΜΣ διαθέτει ως εργαλείο επέμβασης το μητρώο μηχανημάτων ιδιωτών και ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες να είναι σε ετοιμότητα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και θα παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε έγγραφη ενημέρωση σε όλους τους φορείς, στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για περιορισμό των μετακινήσεών τους.

πηγή: ertnews.gr

 

 

Πιο διαβασμένα